FB Pixel

Prisvinnere 2023

KORTFILMFESTIVALEN’S UNGDOMSPRIS

Ungdomsjuryen gir prisen til en film som først og fremst klarer å blande sjangerne drama og grøsser på en engasjerende måte. Filmens hovedperson opplever utrolig mye dritt på en dag, og må deale med det før plutselig mange syke ting skjer. Juryen syntes at filmen lykkes med å holde på spenningen på en overraskende måte, gjennom en hovedperson unge mennesker klarer å kjenne seg igjen i. 

Ungdomsjuryen gir prisen til filmen Invisibles av regissør Matthieu Salmon.

 

GNISTPRISEN

For femte gang har Altibox gleden av å dele ut Gnistprisen til en filmskaper her i Grimstad.

Vi ser etter kreativ, leken, modig og original filmskaping – og en god historieforteller som kan si noe essensielt om vår tid som taler til publikum.

I år er det mange filmer i Grimstad med disse kvalitetene. Derfor har det vært vanskelig for juryene, og det er et godt tegn for kortfilmens framtid i Norge. Personen vi velger å gi Gnistprisen til i år forteller en visuell historie basert på barndomsminner, om å vokse opp på tvers av kulturell bakgrunn, klasse og alder, i en by i rask endring.

Vinner av Gnistprisen er Signe Rosenlund-Hauglid for Det finnes ingen naboer her lenger.

 
 
NORSK FILMFORBUNDS FAGPRIS
 
Regissørens personlige arkivmateriale løfter et banalt mysterie om et forlatt fotografi til en høyst engasjerende etterforskning der publikum rives med. Historien er svært godt formidlet gjennom en rytmisk sterk og humoristisk klipp som berører. Mørk har utfordret og medvirket til at historien åpner opp for så mye mer enn spørsmålet om hvem menneskene på bildet er. Et tilsynelatende skrinlagt prosjekt har blitt forvandlet til en sterk fortelling om levd liv og mellommenneskelige møter. 
Årets fagpris går til klipper Jon Endre Mørk for New York 81.
 
 
FILMKRITIKERPRISEN

Årets kritikerpris går til en film som rører publikum og berører viktige samfunnstema, som viser at vi kan være på vårt sterkeste når vi deler vår sårbarhet med andre.
Denne dokumentaren er en velredigert overlevelseshistorie, som med befriende letthet skildrer en kronglete veg fra dypeste fortvilelse til livsmestring. Bekjennelsen blir aldri privat, men vekker gjenkjennelse med sitt innblikk i ungdomsliv og drømmer.
Vinneren krysser grensen fra vloggpost til narrativ kortfilm, og treffer publikum like godt i en kinosal som på en skjerm. Den unge filmskaperen taler i sin generasjons formspråk med en personlig erfaring og en filmatisk autoritet, som må lyttes til av alle.
Årets kritikerpris går til Alenevandrer av Kristian Bye Olsen.
 
 
TIMEGLASSET
 
Komplikasjoner er en original og vakker historie om vennskap og medmenneskelighet, fra en verden og en setting som nok ikke alltid forbindes med dette. Filmens manuskript representerer bunnsolid dramatisk struktur, komplekse karakterer og drivende god dialog.
Komplikasjoner en verdifull påminner om viktigheten av å se forbi disse rollene, og møte hverandre som medmennesker, på tross av at dette kan være svært ukomfortabelt. 
Vinner av Timeglasset er Ivar Aase for Komplikasjoner 
 

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.