FB Pixel

I Ruta: Kalle Boman

Da Ruben Östlund vant Gullpalmen i Cannes for andre gang, med Triangle of Sadness i 2022, så var Kalle Boman den første han ville takke, med stående applaus. Boman har vært Östlund sin mentor helt siden Ruben gikk på Filmhöskolan i Göteborg.

Boman er viktig for så mange filmskapere og har blant annet jobbet tett med Roy Andersson og Bo Widerberg. Han har også jobbet med Axel Danielson og Maximilien Van Aertryck på flere filmer der den seneste er, And the King Said, What a Fantastic Machine, som også er del av masterklassen med Kathleen McInnis på årets festival. 

Kalle Boman har en helt egen evne til å inspirere og utfordre de filmskaperne han jobber med, til den grad at flere av de har fått stor internasjonal suksess. Kortfilmfestivalen ønsker å hedre Kalle Bomans livslange arbeid med en samtale inne i kunstverket “Ruta”, som ble skjenket Grimstad kommune til byjubileet i 2017 av han selv og Ruben Östlund. 

Lørdag 15:00 I ruta

 

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.