FB Pixel

Sundance - Programmerer Lisa Ogdie presenterer

Sundance Film Festival finner sted hvert år i Park City og Salt Lake City i Utah, USA. Festivalen bringer de mest originale historiefortellerne sammen med det mest eventyrlystne publikummet for sitt årlige program av spille- og dokumentarfilm, installasjoner, opptredener, paneldiskusjoner og musikk. Siden 1985 har hundrevis av filmer lansert på festivalen mottatt kritikerros, kommersiell distribusjon, og nådd publikum verden over.

Kortfilmprogrammet settes sammen av et team på ti programmerere som så hver eneste av de 10.000 bidragene som ble sendt inn for 2021. Under 2021-festivalen presenterte de fem kortfilmprogram, i tillegg til kortfilmprogram i seksjonene for dokumentar, animasjon og midnattsvisninger, samt en håndfull titler som ble vist foran langfilmer. Alle kortfilmene er med i konkurransen om jurypriser.

Filmene som presenteres her er satt sammen av Sundances kortfilmprogrammerer Lisa Ogdie. De gir en liten smak på 2021-katalogen, som inkluderer tankevekkende, sterke og grensesprengende fortellinger i fiksjon- og dokumentarformat.

White Wedding

Under et bryllup et sted i sørstatene i USA, hvor rasemotsetninger syder under overflaten, oppdager bruden at hennes egen far er med i bandet hun har leid for kvelden. 

Les mer

Misery Loves Company

En natt ligger Seolgi på en gresslette med vennene sine. Et stjerneskudd faller, og mørke og påtrengende tanker treffer henne. Hennes melankoli blomstrer til lyse og fargerike «blomsterfolk».

Les mer

Black Bodies

En svart mann sørger når han kommer ansikt til ansikt med realitetene rundt det å være svart i 2020.

Les mer

Mountain Cat

En plaget tenåringsjente blir overtalt til å se en lokal sjaman på jakt etter åndelig helbredelse. Hun frigjør sin undertrykte, ungdommelige ånd på den intetanende sjamanen når hun oppdager hans sanne identitet.

Les mer

Little Miss Fate

Little Miss Fate lever i en verden styrt av skjebnen. Når muligheten byr seg, glir hun inn i rollen som verdensleder. 

Les mer

Lizard

Åtte år gamle Juwon blir kastet ut fra bibeltimen på søndagsskolen, og følger i stedet etter en firfisle inn i megakirken «Heaven’s Gate». Hennes labyrintiske reise avslører kirkas indre økonomiske liv og spillet i kulissene. 

Les mer

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.