FB Pixel

European Film Academy

EFA Shorts

Prisvinnende kortfilm fra European Film Academy

I to egne programmer viser vi prisvinnende kortfilm fra andre europeiske festivaler som del av det europeiske filmakademiets EFA Shorts Tour. 24 kortfilmer ble i fjor nominert til EFAS egen kortfilmpris, som ble delt ut i desember 2020, og vi viser 11 av de 24 nominerte filmene. Programmet spenner bredt i visuelt uttrykk og fortellerform, og har filmer blant annet fra Portugal, Georgia, Bulgaria, Litauen, Storbritannia og Spania.

Inkludert i EFA Shorts 1 er vinnerfilmen All Cats Are Grey in the Dark, en sveitsisk kortdokumentar om en eksentrisk katteeier og hans planer for å bringe «familie»-genene videre. Du finner også den sjarmerende portugisiske dokumentaren Invisible Hero og animasjonsfilmen Flesh hvor fem ulike kvinner forteller om sitt liv i en kropp av kjøtt og blod.

Fra EFA Shorts 2 vil vi trekke fram den visuelt fantastiske franske animasjonsfilmen Genius Loci, den lavmælte men hjerteskjærende britiske dramaet The Shift, og Sun Dog, som følger en låsesmed i det arktiske Russland på jobb og gjennom ekstatiske naturopplevelser.

EFA 1

All Cats Are Grey in the Dark

Christian og kattene hans, Marmelade og Kajtuscha, er uadskillelige. I sin lengsel etter å bli far, lar han sin elskede Marmelade bli befruktet av en spesielt utvalgt utenlandsk hannkatt.

Les mer

Community Gardens

Community Gardens forteller om et distansert far/sønn-forhold som er i ferd med å gå i oppløsning. En brann som bryter ut mens sønnen er på besøk hjemme, setter relasjonen deres på spissen. 

Les mer

Flesh

Her handler det om kjøtt, blod og liv – fra nesten rått til godt stekt. Fem kvinner deler intime og personlige erfaringer om det å være en kropp i ulike livsfaser fra barndom til alderdom. 

Les mer

Nina

13 år gamle Nina føler seg fanget i forholdet til Yassil, en mye eldre mann som trener henne til å bli lommetyv og dra til Spania. Noen dager er hun nesten rede til å stikke

Les mer

Invisible Hero

Denne lekne og uforutsigbare hybridfilmen følger Duarte, en blind mann i 50-årene på leting etter sin venn Leandro – en innvandrer fra Kapp Verde som har forsvunnet. Duarte trosser sommerheten og gjennomsøker nabolaget.

Les mer

EFA 2

The Shift

The Shift følger Anna, som er midlertidig ansatt og bruker formiddagen til en handletur før en ettermiddagsvakt. Idet hun nærmer seg kassa med en handlekurv med varer til nedsatt pris, blir hun oppringt av bemanningsbyrået. 

Les mer

Past Perfect

Mange land eller byer har en bestemt lidelse. De er som Portugal, nedsunket i en smertefull lengsel etter fortida, hvor nåtidige spenninger bare er toppen av isfjellet og kan spores tilbake helt til mennesket opprinnelse. 

Les mer

Genius Loci

En kveld ser einstøingen Reine en mystisk form for enhet ta form ut fra byens kaos: noe levende, en slags veiviser i mørket. 

Les mer

12 Marx Street

Kvinnen lager seg en kopp kaffe og sitter samme sted, til samme tid, hver dag, for å ringe til det samme nummeret. En dag får hun uventet svar. 

Les mer

Sun Dog

Fedor er en ung låsesmed i Murmansk i det russiske Arktis. Drømmene hans bryter ned realitetsorienteringen og åpner i stedet døra til en fantasmagorisk verden – hvor en ny  sol er på vei over horisonten. 

Les mer

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.