FB Pixel
Why I Dance

Why I Dance

Why I Dance er en dansedokumentar presentert av Sånafest. I 2018 jobbet den franske koreografen Louis Clément da Costa med en gruppe unge dansere i Kigali, Rwanda. Temaet de utforsket var «frihet».

Da Costas koreografi fungerer som den kontinuerlige tråden gjennom hele filmen, og vi ser danserne opptre på forskjellige steder rundt Kigali. Vi får et innblikk i hverdagen i Rwanda, og vi er vitne til de unge dansernes lidenskap og engasjement for dans. Spørsmålet som stilles: Hvordan finne frihet til tross for begrensningene som ligger på deg i livet ditt og i landet du bor i?

Andreas Strand Renberg

Andreas Strand Renberg

Andreas Strand Renberg er filmskaper, musiker, skuespiller og kurator for Sånafest Site Specific Art & Performance Festival. Som filmskaper har han vært medprodusent av dokumentarserien Sirkusseilerne (NRK 2014) og kortdokumentaren Kosterhavsfestivalen (NRK 2018). Han har laget en rekke musikkvideoer for blant annet bandet Boukman Eksperyans (Haiti), El Maout (Frankrike) og sitt eget band Madamamwe (Norge/Spania). Dansedokumentaren Why I Dance (2021) er hans første kortfilm.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.