FB Pixel
Taxiderman

Taxiderman

Sørgende kjæledyreiere legger ut på en uvanlig pilegrimsreise til Padua, på jakt etter et nytt liv for sine elskede dyr, i hendene på en usannsynlig messias.

Alberto er Paduas eneste taksidermist, og kanskje den eneste taksidermisten i Italia som spesialiserer seg på kjæledyr-taksidermi. Hans typiske klient sørger over en katt, en hund, en fugl, som de ikke vil bli skilt fra, selv ved døden. Som en slags dyrepasser, dyktig tekniker og deltidsterapeut, gir Alberto på en håndgripelig måte kundene sine essensen av det de mistet. Men nå er ikke håndverket hans nok. Han står ved et veiskille. Han kanaliserer kjærligheten til det makabre til skulpturer laget av dyrerester.

Mer enn livet til en enestående artist, utforsker Taxiderman de gripende, poetiske og noen ganger morsomme sannhetene som kommer frem når døden er både objekt og subjekt.

Rossella Laeng

Rossella Laeng

Rossella har en BA i dokumentarfilm fra City College of New York, og har studert journalistikk på NYUs School Of Professional Studies. Dokumentararbeidet hennes har blitt vist på The Guardian, The Establishment og The Huffington Post. Hennes første kortdokumentar Puppets ble tildelt beste dokumentarfilm på Chain Film Festival i 2017, og hun skrev manus og regisserte en kort mørk komedie med tittelen Back Alley Hoes, som ble vist på Louisiana LGBT+ Festival i 2020.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.