FB Pixel

Før hun kom, etter han dro

Før hun kom, etter han dro

Etter flere år å ha bodd i sør, vender Christian tilbake til hjembygda sammen med sin forlovede for å se på kirker for bryllupet deres. Men er dette den virkelige årsaken til besøket? Dette er historien om tiden før hun kom, etter at han dro, og alt i mellom som er forlatt.

Marja Bål Nango

Marja Bål Nango er regissør, manusforfatter og produsent. Hun studerte regi ved Nordland kunst- og filmhøgskole, og produserer i et spesielt samarbeid mellom Internasjonalt samisk filminstitutt og Samisk universitet. Hun skrev, regisserte og produserte kortfilmen Hilbes biigá, som ble vist på nesten 30 filmfestivaler, og vant UR-prisen for beste film på Uppsala Int. Filmfestival.

I 2020 vant hennes siste kortfilm, The Tongues, beste internasjonale kortfilm på Palm Springs Shortfest, beste regissør på Rhode Island Film Festival og kvalifiserte seg til Oscar-utdelingen med beste live action-kortfilm på ImagineNative Film Festival.

Marja ble kåret til Sundance Film Festivals 2021 Merata Mita-stipendiat og mottok en årelang støtte for spillefilmen I love my Guoðoheaddji, som er utviklet gjennom Sundance Screenwriters Lab 2022.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.