FB Pixel

Før hun kom, etter han dro

Før hun kom, etter han dro

Etter flere år å ha bodd i sør, vender Christian tilbake til hjembygda sammen med sin forlovede for å se på kirker for bryllupet deres. Men er dette den virkelige årsaken til besøket? Dette er historien om tiden før hun kom, etter at han dro, og alt i mellom som er forlatt.

Samische Regisseurin Marja Bol Nango in Tromsø in teilweise traditioneller Samischer Kleidung im Schnee.

Marja Bål Nango

Marja Bål Nango er regissør, manusforfatter og produsent. Hun studerte regi ved Nordland kunst- og filmhøgskole, og produserer i et spesielt samarbeid mellom Internasjonalt samisk filminstitutt og Samisk universitet. Hun skrev, regisserte og produserte kortfilmen Hilbes biigá, som ble vist på nesten 30 filmfestivaler, og vant UR-prisen for beste film på Uppsala Int. Filmfestival.

I 2020 vant hennes siste kortfilm, The Tongues, beste internasjonale kortfilm på Palm Springs Shortfest, beste regissør på Rhode Island Film Festival og kvalifiserte seg til Oscar-utdelingen med beste live action-kortfilm på ImagineNative Film Festival.

Marja ble kåret til Sundance Film Festivals 2021 Merata Mita-stipendiat og mottok en årelang støtte for spillefilmen I love my Guoðoheaddji, som er utviklet gjennom Sundance Screenwriters Lab 2022.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.