FB Pixel
EN KVINNE I ISTANBUL

En kvinne i Istanbul

Crossing

Den pensjonerte georgiske læreren Lia lovet sin avdøde søster å finne datteren hennes, Tekla, som reiste hjemmefra og ikke har gitt lyd fra seg på flere år. I landsbyen treffer Lia nabogutten Achi, som forteller at Tekla har forlatt Georgia og reist til Istanbul. Motvillig innser Lia at hun trenger Achis hjelp, som selv er desperat etter å komme seg vekk, og sammen legger de ut på en reise for å finne Lias niese. 

I Istanbul oppdager de en vakker og fargerik by full av liv og drømmer, men å finne noen som ikke vil bli funnet viser seg å være vanskelig. Lia er derimot ikke en som gir opp, og en dag treffer hun Evrim, en advokat som kjemper for transpersoners rettigheter. Med Evrins hjelp, føler Lia og Achi at vandringen gjennom Istanbuls bakgater nå fører dem nærmere og nærmere Tekla.

Levan Akins forrige film, I morgen danser vi (2019), ble en stor suksess, og i denne filmen returnerer han til sine georgiske røtter og gir oss en vakker og  modig historie med varme, sterke skuespillerinnsatser og en autentisitet som er alt annet enn tilfeldig, og er med på å gjøre denne filmen til en opplevelse som setter seg i sjelen.

Levan Akin ©Erik Lefvander

Levan Akin

Levan Akin er en svensk-georgisk filmskaper, hvis arbeid utforsker klasse, kjønn og seksualitet. Filmen hans I morgen danser vi hadde premiere i Quinzaine des Réalisateurs i Cannes i 2019. Den fikk bred internasjonal kinolansering, ble vist på en rekke festivaler og vant mange priser, inkludert Sveriges Guldbagge for beste film, beste manus, beste foto og beste mannlige hovedrolle. Filmen var også Sveriges offisielle bidrag til Oscar-utdelingen. 

Akin regisserte TV-serien Real Humans og er co-executive produsent og regissør på tv-serien basert på Anne Rices klassiker, Interview with the Vampire, som for tiden strømmer og produserer sesong to.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.