FB Pixel

Dokumentarverksted: Unge blikk på vennskap

I løpet av fire dager i mai får elevene ved Kvalifiseringstjenesten i Grimstad Kommune være dokumentarfilmskapere gjennom et kreativt filmverksted ledet av filmskapere Lisa Enes og John H. Nomedal.  Instruktørene tar elevene gjennom hele prosessen fra idé, opptak til ferdig klippet film. Med hjelp av speilreflekskameraer, lydopptaker, LED lys og redigeringsprogram får elevene, som nylig er ankommet Norge, muligheten til å utforske det dokumentariske filmspråket.

Fokuset er å fortelle personlige historier knyttet til temaet «vennskap» og gruppevis skal elevene lage ett-minutts korte dokumentarfilmer om hverandre.

Filmene fra filmverkstedet vises i dette programmet. 

Arrangement er et samarbeid mellom Sørnorsk filmsenter og Kortfilmfestivalen i Grimstad, og prosjektet er utlyst og støttet av Norsk filminstitutt.

 

Lisa Enes er regissør og manusforfatter fra Kristiansand. Hun har studert ved Nordland Kunst- og Filmfagskole og Den Norske Filmskolen. Hennes tidligere kortfilmer har konkurrert ved en rekke filmfestivaler i både inn- og utland. I tillegg til sitt virke som regissør har Enes jobbet som klipper, innspillingsleder og produksjonsleder på̊ en rekke kortfilmer, samt undervist i film for ungdom.

John H. Nomedal er filmarbeider, kulturarbeider og prosjektleder fra Grimstad. Han har jobberfaring fra film-og tv produksjoner som hovedsakelig klipper og klippeassistent blant annet. I tillegg til dette har John gjennomført filmverksteder via Den Kulturelle Skolesekken Norge rundt i en årrekke. Han bor i Grimstad og arbeider tett med Sørnorsk Filmsenter, Grimstad Kommune og Agder Fylkeskommunes kulturavdeling pr. prosjekt.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.