FB Pixel
Ali and His Miracle Sheep

Ali and His Miracle Sheep

Guidet av bestemorens gripende sumeriske klagesang, tar den 9 år gamle stumme Ali sauen sin, Kirmeta, for å ofres. Det er en anstrengende 400 km lang reise gjennom Iraks landskap, som er ødelagt av årevis med krig, til helligdommen til en eldgammel helgen. Under reisen blir Kirmeta stadig mer motvillig, og rømmer for å unnslippe sin blodige skjebne.

Ali finner til slutt Kirmeta blant bilvrak, som er restene av tiår med vold og falske løfter om frihet. Når Kirmeta kollapser av utmattelse, tror pilegrimene at han er død. Men med de kontinuerlige bønnene til bestemoren hans i landsbyen, kommer Kirmeta seg på mystisk vis. Pilegrimene er vitne til dette og erklærer ham for en MIRAKLESAU, et rykte som følger dem på resten av reisen. Kan både gutt og sau overleve motgangen og akseptere sin skjebne?

En lyrisk hybridfilm hvis symbolikk avslører lidelsene til en nasjon hvis eneste gjenværende håp er et stumt barn og hans «mirakuløse» sau.

Maythem Ridha

Maythem Ridha

Maythem vokste opp i Irak, før han flyktet i eksil med familien. Filmene hans har blitt valgt ut til store internasjonale filmfestivaler, distribuert på kinoer og vunnet mange utmerkelser og priser, inkludert filmer på engelsk og arabisk for BBC World Service og ART Europe. Maythem skrev Iraqi Tales, en samling historier for film, ved University of Oxford og deretter ved National Film & Television School (UK). Ali and His Miracle Sheep er hans siste del av Iraqi Tales.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.