FB Pixel

Berlin International Film Festival presenterer

Vår festival:
Det offisielle programmet for the Berlin International Film Festival viser rundt 400 filmer årlig, først og fremst internasjonale og europeiske premierer. Disse vises i ulike seksjoner, inkludert konkurranse, indie og art house i Panorama, film for de yngre i Generations, nye talenter i tysk film i Perspektives Deutsches Kino, og avant-garde, eksperimentelle og ukjent cinematografi i Forum og Forum Expanded. Programmet inneholder også en Berlinale Special-seksjon, i tillegg til Retrospective, homage og Berlinale Classics med restaurerte klassikere og nyoppdagede filmer.
Det Europeiske Filmmarkedet  (EFM) er et møtepunkt for over 9.000 bransjefolk fra 110 land, og Berlinale Talents har workshops og diskusjoner med 250 filmtalenter – begge svært viktige off-screen arrangement.

Våre kortfilmer:
Rundt 100 kortfilmer vises i de ulike seksjonene. Siden 2007 har Berlinale Shorts fusjonert med programmene i konkurranse og Panorama, og inkluderer nå rundt 25 filmer, kuratert av filmskaper Maike Mia Höhne i samarbeid med syv kolleger.
For innsendte bidrag er lengde det eneste kriteriet. Våre programmerere tillater seg selv å blir fascinert av abstrakte, eksperimentelle og selvreflekterende former. Meditative, assosiative og klassiske fortellinger åpner for nye livsperspektiv – privat, politisk og i en filmatisk stil.

Vårt utvalg i Grimstad:
Årets utvalg inkuderer fire arbeider, hvorav tre fra unge, fremadstormende filmskapere – nye stemmer. Målbevisste fanger filmskaperene små øyeblikk, lokale historier og temaer, og knytter dem til hendelser med store konsekvenser. Hvorvidt filmene er animerte, dokumentariske eller fiksjon – eksperimentering er satt på dagsordenen.

Vår neste utgave: 7. – 17. februar, 2019

Maike Mia Höhne er en filmskaper og kurator. Hun har kuratert Berlinale Shorts siden sommeren 2007. Filmene hennes distribuerers av Arsenal – Institute for Film and Video Art and KurzFilmAgentur i Hamburg. Hun arbeider for tiden med sin andre spillefilm. Som kurator har hun arbeidet for ulike institusjoner og festivaler over hele verden.

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.