FB Pixel

Møt Pierre Hodgson på festivalen

Det er en glede å meddele at manusekspert Pierre Hodgson kommer til Kortfilmfestivalen i Grimstad i juni. Pierre har jobbet med politisk dokumentarfilm og som medforfatter på en rekke indiefilmer, inkludert Philippe Grandrieux’ Sombre (1998) og Hany Abu-Assads Paradise Now (2005). Han har vært bidragsyter i etablerte manuslaber som Less is More (LIM / The European Development Program for Limited Budget Feature Film), og som mentor i Torino Film Lab (TFL). Nylig grunnla han scriptsavages.club, en alternativ tilnærming til manusutvikling. Siden 2018 har Pierre Hodgson jobbet med norske filmskapere, og han har vært manuskonsulent for filmskaper Emilie Blichfeldt på hennes kommende spillefilmdebut Askepotts stesøster, og de to samarbeider også om flere kommende prosjekter.

Emilie Blichfeldt

På Kortfilmfestivalen vil Pierre og Emilie møtes til en samtale om deres samarbeid i denne prosessen. Filmen fikk nylig tildelt nærmere 18 millioner kroner i produksjonsmidler av NFI, og beskrives av produsent Maria Ekerhovd som «en grensesprengende, vakker og underholdende film som vil forandre ditt syn på stesøsteren for alltid».

DELTA PÅ SEMINAR MED PIERRE

I tillegg inviterer Pierre festivaldeltakere til et lukket rundebord-seminar om manusarbeid. Seminaret finner sted fredag 9. juni kl. 10:00 i Grimstad. Det er plass til 20 deltakere, og åpent for alle med festivalpass til Kortfilmfestivalen. Det er førsteperson til mølla for å få tilgang til dette arrangementet, med bindende påmelding. Påmeldingslenke finner du helt nederst, først litt om hva du kan forvente deg:

Filmhistorien er full av vakre regelunntak og det finnes ingen absolutte sannheter eller regler du er nødt til å følge når du skriver et manus. Likevel finnes det en del kunnskap og verktøy som vil gjøre prosessen enklere.

Hvis du har skrevet et manus, tenker på å skrive et nytt, eller ønsker å ta skrittet over til langfilm, da er denne samtalen for deg! Vi ønsker å skape et åpent og ærlig rom der du som manusforfatter eller skrivende regissør kan spørre Hodgson ethvert spørsmål du måtte ha til det å finne flyten i manusprosessen, hva som fungerer og hva som ikke fungerer – om kortfilm, eller om å gå fra kortfilm til langfilm. Hodgson vil dele av sine erfaringer og brede kunnskap, og vi vil oppfordre alle deltakere til å dele egne erfaringer og forberede spørsmål.  

Ikke gå glipp av denne unike muligheten! Arrangementet har plass til 20 deltakere, og det er førsteperson til mølla som gjelder. Seminaret finner sted i samarbeid med Dramatikerforbundet. Bindende påmelding.

ARRANGEMENTET ER FULLTEGNET.

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.