FB Pixel

Scenes of the Occupation from Gaza

En sjelden film av den legendariske filmskaperen Mustafa Abu Ali (1940 – 2009), en av grunnleggerne av Palestine Film Unit, den første filmiske armen til den palestinske revolusjonen. Opptak gjort av et fransk nyhetsteam og redigert av Abu Ali i Libanon er en av de tidligste filmene om det okkuperte Gaza. Abu Ali brukte eksperimentelle redigeringsteknikker for å produsere en filmisk og politisk subversiv film, som vant pris for beste film ved Damaskus filmfestival i 1973 og ble vist på flere festivaler. Dette er den eneste filmen produsert av Palestine Cinema Group, som i 1974 ble Palestine Cinema Institute.

SP 3. SCENES OF THE OCCUPATION FROM GAZA - Mustafa Abu Ali

Mustafa Abu Ali (مصطفى أبو علي)

Mustafa Abu Ali var en palestinsk filmskaper, regnet som en av grunnleggerne av palestinsk film og Palestinian Cinema Association i Beirut i 1973, (reetablert i Ramallah i 2004). Han studerte ved University of California-Berkeley på 1960-tallet før han tok eksamen i filmstudier i London i 1967. Sammen med Sulafa Jadallah og Hani Jowharieh etablerte han Palestine Film Unit (PFU) – som så sin primære oppgave å «dokumentere revolusjonen og lage et arkiv med bilder av historiske dokumenter«. 

Etter at PLO flyttet til Libanon etter hendelsene i Black September, ble PFU omdøpt til Palestine Cinema Institute og ble en av de syv avdelingene i PLOs Unified Media, ledet av Abu Ali fra 1973 til 1975. Abu Ali skrev fire manus og regisserte over 30 filmer som vant mer enn 14 priser, den siste fra Ismailia filmfestival i 2003.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.