FB Pixel

Scarce

Escasso

En politisk mokumentar som aldri snakker om politikk. Rose, en “profesjonell hundepasser” har okkupert et tomt hus og kaller det nå sitt hjem: En drøm blir til virkelighet.

OsloFusion SCARCE regissør og produsent

Gabriela Gaia Meirelles

Clara Anastácia og Gabriela Gaia Meirelles er en kreativ duo som lever i den brasilianske diaspora, med interesse for å diskutere plassen for en stygg film i et land som eksporterer skjønnhet. Scarce er første film i en trilogi de kaller “dekoloniserte melodrama”.

Gabriela Gaia Meirelles er en filmskaper, manusforfatter og multimediakunstner fra Rio de Janeiro. Hun studerte film ved PUC-Rio og har jobbet med utvikling og formatering av audiovisuelle prosjekter. Arbeidene hennes søker seg til skjæringspunktet mellom populærkulturens synkretisme, undergraving av kjønnsroller og fantastisk realisme på jakt etter konstruksjonen av dekoloniserte perspektiver og fortellinger.

Clara Anastácia er en svart brasiliansk manusforfatter fra Pavuna, i utkanten av Rio de Janeiro. Hun er selvlært og har utviklet arbeider rettet mot inkludering og mangfold. I 2020 ble hun med i forfatterstaben for en brasiliansk Netflix-serie regissert av Daniel Filho og skrevet av Ana Maria Moretzsohn. Året etter ble hun tatt opp i Netflix’ Creative Collaboratory, et prosjekt som tar inn de beste svarte brasilianske skaperne og tilbyr en omfattende program i manusteknikker for å lage innhold for plattformen. Scarce er hennes første film.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.