FB Pixel

Home Movies Gaza

En introduksjon til Gazastripen som et mikrokosmos for en sviktende sivilisasjon. I forsøket på å beskrive hverdagen til et sted som kjemper for de mest grunnleggende menneskerettigheter, tar denne videoen et perspektiv fra innsiden av hjemlige rom i et område som er komplisert, forlatt og umulig å skille fra dets politiske identitet.

SP 1. HOME MOVIES GAZA - Basma Alsharif

Basma Alsharif (بسمة الشريف)

Basma Alsharif er en  kunstner og filmskaper født i Kuwait av palestinske foreldre, oppvokst mellom Frankrike og USA. Etter sin Master of Fine Arts i 2007 fra University of Illinois, utviklet hun sin praksis nomadisk mellom Chicago, Kairo, Beirut, Sharjah, Amman, Gazastripen og Paris. Basmas arbeid fokuserer på menneskets tilstand i forhold til skiftende geopolitiske landskap og naturlige omgivelser. 

Med interesse i det som aldri kan bevises eller forklares, bruker hun fotografi, film, video, lyd, språk og performance for å avsløre feilbarligheten i vår oppfatningsevne og historie. Engasjert i politikk på et visceralt nivå gjennom stykker preget av sine oppslukende, lyriske kvaliteter, skaper Alsharif kjente miljøer som lokker oss inn i urovekkende opplevelser av å være komfortable og fremmede samtidig.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.