FB Pixel

Attila

En gutt på 12 år lever med en far frosset fast i bunnløs sorg etter at hans kone er borte. Faren er en skygge i huset og sønnen må ta seg av alt det huslige. Han holder i gang faste rutiner som klesvask, middag og kommer seg på skolen.

Gutten savner faren og prøver uten hell å nå inn.

I skogen i ruinen etter et nedbrent hus har gutten et fristed, vekke fra alt. En dag finner han et halsbånd med navnetaggen Attila. I det han leser navnet hører han et bjeff og finner en mystisk og aggressiv hund bundet fast inni i kjeller ruinen. Han prøver å komme innpå hunden, men blir møtt med aggresjon.

Hunden er som faren en skadeskutt sjel. Gutten klarer til slutt å komme tett på hunden og finner gjennom møtene med den en vei og styrke til å få vekket faren fra apatien.

headshot-attila

Fredrik Holmen Lillegraven, Mads Eriksen

Filmen har to regissører, Fredrik Lillegraven som kom på ideen og Mads Eriksen som har skrevet manuset.

Fredrik er regissør, og har en bachelor i filmteori og dramaturgi fra California State University. Han har regissert kortfilmer, musikkvideoer og reklamefilmer. Dette er hans debut på en større produksjon.

Mads ble uteksaminert fra Norsk filmskole i 2010 som manusforfatter. Han har siden jobbet i bransjen som både regissør og manusforfatter. Han har skrevet og regissert flere kortfilmer, mange rettet mot et ungt publikum. Han vant manuskonkurransen ved Kristiansand internasjonale barnefilmfestival to ganger i 2010 og 2012, og begge filmene ble senere produsert og vist på festivalen.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.