FB Pixel

Attila

En gutt på 12 år lever med en far frosset fast i bunnløs sorg etter at hans kone er borte. Faren er en skygge i huset og sønnen må ta seg av alt det huslige. Han holder i gang faste rutiner som klesvask, middag og kommer seg på skolen.

Gutten savner faren og prøver uten hell å nå inn.

I skogen i ruinen etter et nedbrent hus har gutten et fristed, vekke fra alt. En dag finner han et halsbånd med navnetaggen Attila. I det han leser navnet hører han et bjeff og finner en mystisk og aggressiv hund bundet fast inni i kjeller ruinen. Han prøver å komme innpå hunden, men blir møtt med aggresjon.

Hunden er som faren en skadeskutt sjel. Gutten klarer til slutt å komme tett på hunden og finner gjennom møtene med den en vei og styrke til å få vekket faren fra apatien.

Fredrik Holmen Lillegraven, Mads Eriksen

Filmen har to regissører, Fredrik Lillegraven som kom på ideen og Mads Eriksen som har skrevet manuset.

Fredrik er regissør, og har en bachelor i filmteori og dramaturgi fra California State University. Han har regissert kortfilmer, musikkvideoer og reklamefilmer. Dette er hans debut på en større produksjon.

Mads ble uteksaminert fra Norsk filmskole i 2010 som manusforfatter. Han har siden jobbet i bransjen som både regissør og manusforfatter. Han har skrevet og regissert flere kortfilmer, mange rettet mot et ungt publikum. Han vant manuskonkurransen ved Kristiansand internasjonale barnefilmfestival to ganger i 2010 og 2012, og begge filmene ble senere produsert og vist på festivalen.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.