FB Pixel

Who’s Wrong?

Vems fel?

I dag er det vise-frem-dagen på førskolen og alle barna har med sin favorittleke. Teddykatt gleder seg til å vise frem sin superhelt, men når alle barna sitter klare i gruppesirkelen dukker Lille Hund opp.

imgonline-com-ua-twotoone-mZkEh5hH97DkmUnu

Stina Wirsén, Linda Hambäck

Multitalentet Stina Wirsén har vært en kreativ styrke i tre tiår. Etter eksamen fra Stockholms Konstfack i 1992 har hun utforsket kunst, teater og film, i tillegg til sitt virke som forfatter og illustratør. Wirsén har skrevet tredve bøker, hovedsakelig for barn. I tillegg har hun laget illustrasjoner for rundt hundre bøker, utallige reklamekampanjer og andre medieprosjekter.

Regissør og produsent Linda Hambäck har jobbet innen film siden slutten av 90-tallet. Hun tok produsentstudier ved Stockholms konstnärliga högskola og eksamen fra EAVE i 2002. I 2011 grunnla hun LEE film, med hovedfokus på animasjonsfilmer for barn. Hennes spillefilmdebut Gordon & Paddy ble godt mottatt og hadde verdenspremiere på Berlinale Generation i 2018. I 2021 hadde hennes andre film Apestjernen (Apstjärnan) internasjonale premiere i Annecy, og ble nominert til Beste animerte spillefilm for European Film Awards samme år.

Før regidebuten produserte hun en rekke godt mottatte kortfilmer, og under Guldbagge-utdelingen i 2019 ble Hambäck hedret med den prestisjetunge GULLSPIRA-prisen for sine enestående bidrag innen barnefilm.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.