FB Pixel

Palestine Islands

Maha (12) er av siste generasjon Palestinske flyktninger fra Balata-leiren. Etter bestefaren besvimer på gaten, pønsker hun ut en plan: å få ham til å tro at muren har falt og at han kan reise til hjemlandet sitt igjen. Ved hjelp av venner i leiren, tar hun sin blinde bestefar ut på tur…

Palestine Lands

Nour Ben Salem, Julien Menanteau

Etter en mastergrad i film fra Sorbonne og et tv-seriekurs ved La Fémis, jobbet Nour Ben Salem som manusforfatter for film og tv. Hun var medforfatter på Emma Benestans spillefilm Hard Shell, Soft Shell (2021), i tillegg til flere episoder av serien Reign Supreme for Arte/Netflix. Palestine Islands er hennes debut som regissør.

Etter filmstudier i Montréal og Sorbonne, regisserte Julien Menanteau sin første kortfilm Rikishi (2017), etterfulgt av Samaritan (2018), en kreativ dokumentar om en unik minoritet i Midtøsten, filmet over to år i Palestina. Filmen ble vist på Arte og mottok en stjerne fra SCAM. Menanteau er for tiden i produksjon av sin første spillefilm Lads, produsert av Gloria Films.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.