FB Pixel

Nothing Special

En filmskaper og en filmentusiast har ulike idéer når det gjelder romanser på film, noe som gjør et engangstreff overraskende emosjonelt.

Mikko Makela

Mikko Makela er en London-basert finsk-britisk manusforfatter og regissør som i 2019 ble fremhevet av IndieWire som en LHBTQ-filmskaper verdt å merke seg. Hans spillefilmdebut, A Moment in the Reeds (2017) ble vist på over 80 festivaler verden rundt, inkludert Oslo/Fusion. Den ble nominert til British Independent Film Awards’ Discovery Award, samt til to finske Jussi Awards for beste mannlige hovedrolle og birolle.

I sine filmer er Mikko mest interessert i å representere queermiljøets erfaringer og i bredere strøk utforske identitetsspørsmål, ofte sett gjennom blikket til marginaliserte karakterer og individer i konflikt med samfunnet. For tiden er han i forberedelser til sin andre spillefilm, Sebastian, utviklet i samarbeid med det britiske filminstituttet, BFI.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.