FB Pixel

Glitre som gull, smelte som snø

Glitre som gull, smelte som snø

Kortdokumentaren Glitre som gull, smelte som snø er et samarbeid mellom filmregissør Teresia Fant og billedkunstner og filmklipper Anni Tiainen. Filmen er en poetisk beskrivelse om minner, tid og livet i utkanten av en verden i rask endring. Vi hører intervjuer av lokalbefolkningen i området Enare, nord i Finland. Området har hatt bosetning i flere tusen år men nå bor det bare 7000 mennesker i kommunen. Et lite bibliotek på fjellet som har blitt brukt av lokale gullgravere i mange år, har bevart fortellinger og minner. Gjennom landskapsbildene vises hvor lite mennesket og biblioteket er i det nordfinske landskapet. Landskapet er eldre enn enkeltmennesket og knyter oss til historien. Det vi husker og det vi glemmer blir en del av denne historien.

Teresia Fant, Anni Tiainen

Teresia Fant er født og oppvokst i Vasa, Finland, og er nå basert i Norge. Hun ble uteksaminert med en bachelor i dokumentarregi fra Den norske filmskolen i 2018. I 2018-19 regisserte hun nettserien «Vacuum» om en gruppe 20-årige for YLE. Studentfilmen hennes «Leve Løten!» ble sendt på NRK og DR og ble nominert til New Nordic Generation-prisen på filmfestivalen i Haugesund. Anni Tiainen er en kunstner og filmklipper fra Finland. Hun har en mastergrad i kunst fra Oslo Kunstakademi og en bachelorgrad i filmklipp fra Den norske filmskolen. Hun har presentert sitt arbeid i Norge og internasjonalt. Som klipper har hun jobbet med dokumentarfilm, fiksjon og TV-serier.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.