FB Pixel

Fremragende timer

Fremragende timer

I 1997 ble en mann dømt for å ha hatt sex med en mindreårig gutt. To måneder før hans sekstende bursdag hadde den aktuelle gutten svart på en annonse mannen hadde lagt ut i kontaktannonser. Gutten var nøyaktig 56 dager for ung. I følge norsk lov er sex lovlig fra man er seksten år. Som filmens regissør, Jacobsen, kommenterer: “Detaljene om det som skjedde var nok ikke noe å være spesielt stolt av, men det som forundrer meg er måten denne saken fikk så mange mennesker til å skrike opp”.

Fremragende timer_regissører&team

Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen, Jan Dalchow

Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen har lang erfaring fra norsk filmbransje, og har skrevet manus til og regissert tolv filmer, blant annet spillefilmene De umoralske og 5 Løgner. Hans novellefilm Fremragende timer mottok flere internasjonale priser, blant annet i Berlin, Torino og New York. Fremragende timer vant Berlinale Teddy Award 2003 for beste kortfilm.

Jan Dalchow (f. 1968) har siden 1995 produsert og / eller regissert flere prisbelønte dokumentarer. Han fikk først oppmerksomhet fra både bransje, presse og publikum med LHBT-dokumentarene Jeg elsker hvem jeg vil, BE – skitne, syndige meg og 100% menneske, og co-regissert / produsert den kontroversielle kortfilmen Fremragende timer som ble tildelt priser både på Berlinalen og Tribeca. Han produserte senere USA mot Al-Arian og Leve uten penger, og satt da fokus på både anti-muslimske lover og forbrukerkultur. Å være outsider er et kjært tema for Dalchow, som vet hva “det å være annerledes” kan innebære. Serien og filmen NAK-ED, om skam over våre egne nakne kropper, føyer seg godt inn i rekken av produksjoner.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.