FB Pixel

Enhver har rett til

Enhver har rett til

Grunnlovens §112: “Enhver har rett til et miljø som sikrer helsen, og til en natur der produksjonsevne og mangfold bevares. Naturens ressurser skal disponeres ut fra en langsiktig og allsidig betraktning som ivaretar denne rett også for etterslekten.” Filmen viser utdrag av Norges første prøving av §112 i Lagmanns og Høyesterett. Jussprofessor Jørn Øyrehagen Sunde oppsummerte dommen slik: «Paragrafen er vakre ord på et papir, men stort sett uten innhold”.

Thomas Østbye

Thomas A Østbye er en visuell kunstner og filmskaper med en særegen stemme blant norske regissører. Han er kjent for å kombinere kunstneriske refleksjoner i dokumentarsjangeren med samtidens politiske dilemmaer. Verkene hans er kjøpt av Arts Council Norway, vist på MoMA NY, IDFA og Hotdocs og mottatt et dusin priser inkludert Nordic Dox Award på CPH:DOX, Prix Francais på National Art Exhibition, Golden Schlussel på Kasseler, Gullstolen i Grimstad og regjeringens menneskerettighetspris for kortfilm.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.