Son of Sodom

Theo Montoya valgte i august 2017 Camilo Najar, kjent på nettet som Son of Sodom, som hovedperson i sin første spillefilm. En uke senere døde Najar av en heroinoverdose. Hvem var Son of Sodom?

You Are Always 20

En regissør får tak i en gammel spillefilm fra 2001, som han og bestevennen lagde da de var 19. Når han ser den, husker han sin ungdomstid og forstår hvorfor vennskapet deres gikk tapt.

The Doll

Etter å ha rådført seg med sine slektninger, godkjenner en 35 år gammel far ekteskapet til sin 14 år gamle datter. Som mennesker med forskjellige perspektiver, er det en vanskelig avgjørelse for familien å ta. 

The Communion of My Cousin Andrea

Andrea har mottatt sin første nattverd. Men seremonien mangler glamour. Det viktigste for Andrea er at det glitrer. Problemet er bare: eksisterer Gud?

The Ballet of Service

På den internasjonale butlerskolen i Limburg blir folk fra hele verden opplært til å bli butlere for eliten. Under mye press lærer de de gamle måtene opptre på. 

Stolen Fish

Fra Gambia eksporterer kinesiske selskaper fisk til Europa og Kina for å mate dyr i industrielt oppdrett. Slik blir gambiere fratatt sin primære proteinkilde, og overfiske ødelegger marine økosystemer. 

Not Until Now

Vår kontakt med naturen, til kilden av lokalsamfunnene og landbruksøkonomiene, blir stadig mer abstrakt og blir stadig mer preget av mangel på bevissthet. Hva gjør denne mangelen på bevissthet med vår oppfatning av skogen?

No Body

En ung mann har druknet i en elv, men liket ble ikke funnet. Faren hans leter dag ut og dag inn, ved bredden av elven. En spesialisert søkegruppe speider elveleiet i en livbåt. Fire unge menn forteller om ulykken som skjedde for noen uker siden. I mellomtiden flyter elven videre, men stemningen den fremkaller, rolig …

Maalbeek

Sabine er en overlevende fra 2016-angrepet på Maalbeek T-banestasjon, men har hukommelsestap. Det føles som om det skjedde med noen andre. Derfor prøver hun å fylle tomheten med bilder, fra en hendelse hun ikke husker. 

My Uncle Tudor

Etter 20 år uten kommunikasjon reiser en filmskaper tilbake til oldeforeldrenes hus, hvor hun gikk gjennom traumatiserende hendelser som satte dype spor i henne for alltid. Familiesamlingen strider mot hennes forsøk på å legge fortiden bak seg.

Merak

I fjellene i det sørvestlige Bulgaria, i følge slavisk hedensk tradisjon, kommer den såkalte ‘Kukeri’ sammen i begynnelsen av hvert år for å utføre et ritual som jager bort onde ånder. 

Masks and Men

Tidens gang under pandemien har vokst til å bli sin egen karakter. Verden frøs, sammen med kameraet på en balkong. Det ser på verden gjennom en ramme og et unikt stykke tid vi alle har befunnet oss i. Men livet fortsetter under balkongen. Nye karakterer kommer og går, som på en scene.

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.