FB Pixel

KD - International documentaries

Masks and Men

Tidens gang under pandemien har vokst til å bli sin egen karakter. Verden frøs, sammen med kameraet på en balkong. Det ser på verden gjennom en ramme og et unikt stykke tid vi alle har

Read more

Merak

I fjellene i det sørvestlige Bulgaria, i følge slavisk hedensk tradisjon, kommer den såkalte ?Kukeri? sammen i begynnelsen av hvert år for å utføre et ritual som jager bort onde ånder. 

Read more

My Uncle Tudor

Etter 20 år uten kommunikasjon reiser en filmskaper tilbake til oldeforeldrenes hus, hvor hun gikk gjennom traumatiserende hendelser som satte dype spor i henne for alltid. Familiesamlingen strider mot hennes forsøk på å legge fortiden

Read more

Maalbeek

Sabine er en overlevende fra 2016-angrepet på Maalbeek T-banestasjon, men har hukommelsestap. Det føles som om det skjedde med noen andre. Derfor prøver hun å fylle tomheten med bilder, fra en hendelse hun ikke husker. 

Read more

No Body

En ung mann har druknet i en elv, men liket ble ikke funnet. Faren hans leter dag ut og dag inn, ved bredden av elven. En spesialisert søkegruppe speider elveleiet i en livbåt. Fire unge

Read more

Not Until Now

Vår kontakt med naturen, til kilden av lokalsamfunnene og landbruksøkonomiene, blir stadig mer abstrakt og blir stadig mer preget av mangel på bevissthet. Hva gjør denne mangelen på bevissthet med vår oppfatning av skogen?

Read more

Stolen Fish

Fra Gambia eksporterer kinesiske selskaper fisk til Europa og Kina for å mate dyr i industrielt oppdrett. Slik blir gambiere fratatt sin primære proteinkilde, og overfiske ødelegger marine økosystemer. 

Read more

The Ballet of Service

På den internasjonale butlerskolen i Limburg blir folk fra hele verden opplært til å bli butlere for eliten. Under mye press lærer de de gamle måtene opptre på. 

Read more

The Doll

Etter å ha rådført seg med sine slektninger, godkjenner en 35 år gammel far ekteskapet til sin 14 år gamle datter. Som mennesker med forskjellige perspektiver, er det en vanskelig avgjørelse for familien å ta. 

Read more

You Are Always 20

En regissør får tak i en gammel spillefilm fra 2001, som han og bestevennen lagde da de var 19. Når han ser den, husker han sin ungdomstid og forstår hvorfor vennskapet deres gikk tapt.

Read more

Son of Sodom

Theo Montoya valgte i august 2017 Camilo Najar, kjent på nettet som Son of Sodom, som hovedperson i sin første spillefilm. En uke senere døde Najar av en heroinoverdose. Hvem var Son of Sodom?

Read more

Prisseremoni

Receive our newsletter

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.