FB Pixel

John Ajvide Lindqvist til Grimstad

Vi er veldig glade for å kunne melde om at John Ajvide Lindqvist blir en av årets hovedgjester på Kortfilmfestivalen i Grimstad.

John Ajvide Lindqvist er i dag kjent som både roman- og manusforfatter, men har tidligere vært både tryllekunstner og standup-komiker. Grunnet den mørke tematikken i bøkene hans, anses Lindqvist i dag som Sveriges ubestridte skrekkmester.

Debutromanen hans La den rette komme inn ble utgitt første gang i 2004, og har siden den gang dannet grunnlaget for to spillefilmer og én TV-serie. I 2018 kom spillefilmen Grensen basert på Lindqvists novelle med samme navn, med Lindqvist selv som manusforfatter og Ali Abbasi som regissør. Den grensesprengende filmen ble vinner av den prestisjetunge Un Certain Regard-kategorien ved Cannes filmfestival, og ble blant annet nominert til Oscar for beste sminke og hårstyling.

Stillbilder fra La den rette komme inn (t.v.) og Grensen (t.h.)

Den neste Ajvide Lindqvist-filmatiseringen som står for tur er Håndtering av udøde, basert på romanen fra 2018. Regissør er norske Thea Hvistendahl, som har deltatt på Kortfilmfestivalen en rekke ganger med kortfilmer og musikkvideoer. Hennes første langfilm var musikkfilmhybriden Adjø Montebello i 2017 (den ble vist som utekino på Kortfilmfestivalen i 2018), mens Håndtering av udøde blir hennes første ordinære kinofilm som regissør. Hvistendahl og Lindqvist har samarbeidet om manuset til denne filmatiseringen, og i hovedrollen finner vi Gullpalme-vinner Renate Reinsve. Filmen har mottatt både utviklings- og produksjonsstøtte fra NFI, og er i skrivende stund i post-produksjon.

Thea Hvistendahl
Stillbilder fra den kommende filmen Håndtering av udøde

Fredag 9. juni kl. 13:00 inviterer vi til en samtale mellom Thea Hvistendahl og John Ajvide Lindqvist om deres samarbeid rundt Håndtering av udøde.

Lørdag 10. juni kl. 14:00 blir det også en egen mesterklasse med John Ajvide Lindqvist. Flere detaljer kommer nærmere festivalen.

Begge arrangementer finner sted i samarbeid med Writers' Guild of Norway.

Nyhetsbrev i footer

Receive our newsletter

Your personal information will only be used to send out newsletters. You can unsubscribe at any time by clicking on a link in the email.