FORNØYD MED UTVALGET
Daglig leder Anita Svingen er imponert over resultatet og stolt av alle de dyktige fagfolkene som har sett utallige filmer og bistått med utvelgelsen.
– Det har vært lange og hektiske dager, og mange tøffe valg har blitt tatt, men vi gleder oss veldig til å dele årets konkurranseprogram med filmskaperne, bransje og publikum, sier Svingen.
Følg med på kortfilmfestivalen.no, Facebook og Instagram – der offentliggjøres de fulle konkurranseprogrammet for årets festival!
Unni Straume er regnet som en av de betydeligste moderne filmskaperne i Norge. Hun er professor i filmregi, og har vært leder for regilinja ved Den norske Filmskolen. Straume fikk sitt gjennombrudd i 1990 med sin første spillefilm, Til en ukjent, og filmene hennes har blitt vist på festivaler som Cannes, Sundance, Venezia, San Sebastian og Toronto. Hennes spillefilm, Thranes metode (1998) ble innkjøpt av Museum of Modern Art i New York (MoMA). Hun har mottatt flere priser i inn- og utland, blant annet Den norske filmkritikerprisen for Drømspel (1994), og filmbransjens egen pris, Gullklapperen. Kortfilmfestivalen kuraterte i 2018 et retrospektiv av hennes kort- og dokumentarfilmer.
Tove Undheim er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo (KHIO) og Den norske filmskolen. Hun har skrevet og regissert flere kritikerroste kortfilmer og dokumentarer, inkludert Karlsens i karantene, som også ble vist på Kortfilmfestivalen i 2021. I 2020 debuterte hun som spillefilmregissør med filmen Knerten og sjøormen.
Shahrukh Kavousi er en iranskfødt regissør bosatt i Oslo, utdannet ved Kunstakademiet i Bergen og Nordland kunst og filmskole. Han debuterte med dokumentarfilmen Tvillingfrisørene fra Bagdad i 2004, en film som fikk hederlig omtale både på Kortfilmfestivalen og Den norske dokumentarfilmfestivalen i Volda. Siden har han regissert flere kortfilmer og novellefilmer, og han har også produsert filmer for andre, blant annet Camilla Figenschous spillefilm Tauba (2020). Han driver selskapet Close Up Film AS, og utvikler for tiden sin første spillefilm.
Racha Larsen er kreativ filmprodusent og regissør. Hun har jobbet for Nordisk Film, Rubicon og Strix, som både regissør, redaktør og linjeprodusent. I 2018 startet hun selskapet Yellow Log som fokuserer på kreativ dokumentarfilm. Hennes første langfilm som produsent, Hvor man vender tilbake, vant i 2019 Amandaprisen for beste dokumentar.
Racha har mastergrader i etnografisk dokumentar fra Manchester University, fra dokumentarlinjen på Høgskulen i Volda, og i Management fra BI. I 2021 var hun med å initiere og lede dokumentarfestivalen MIRAGE – Art of the Real Festival.
Halvor Nitteberg er produsent og regissør, utdannet i TV- og dokumentarregi ved Høgskolen i Lillehammer og NTNU Trondheim. Han arbeider for tiden som prosjektleder i NRK, primært med fokus på dokumentarserier.
Han har arbeidet med blant annet tv-serier, dokumentarer og musikkvideoer siden 1999, og selskapet hans, Nitteberg Film & TV, har to ganger hatt kortdokumentarer med i IDFAs konkurranseprogram.
Sverre Kvamme er regissør utdanna ved The European Film College og Nordland Kunst- og filmhøgskule, og har ein BA frå Kunstakademiet i Tromsø. Med sin personlige tilnærming til filmspråket, har han i sine arbeid beveget seg mellom store temaer som kjønn, barndom, sorg og død. I 2021 debuterte han med sin første langdokumentar, Nattebarn.
Juno Jensen er en interdisiplinær artist som jobber i krysningen musikk, lyd, film, performance, foto, tekst og design. Som komponist, vokalist og produsent er hun mest kjent for sin mørke og cinematiske kombinasjon av akustiske og elektroniske lyder og gir ut musikk som Pieces of Juno. Jensen er født og oppvokst i Fredrikstad, men bor og arbeider i Oslo.
Kristin Winsents er musikksjef i NRK P13. Winsents har jobbet med musikk på radio og TV i NRK i over 20 år, blant annet TV-programmet Lydverket, og som programleder, reporter og produsent i P1, P2, P3 og nå P13. Hun har også jobbet som musikkanmelder, vært medlem av arrangør- og turnè-utvalg i Kulturrådet og sittet i ulike juryer i Spellemannsprisen.
Armita Keyani er en filmskaper fra Rælingen kommune.
Hun har bachelorgrader i Film og TV-studier og i Samtidskunst. Filmene hennes er for det meste dramakomedier som tar opp det absurde i menneskets natur, ofte i uvanlige situasjoner for å utforske større temaer. Hennes eksamensfilm, Velkommen til oss (Welcome Home), ble blant annet blitt vist i konkurranseprogrammet på Tribeca filmfestival, og vant Vimeos Comedy of the Year-pris i 2019. Hennes siste kortfilm, Customs er for tiden på festivalturné og har blitt vist på flere Oscar-kvalifiserende festivaler, inkludert Kortfilmfestivalen og Palm Springs International ShortFest.
Elisa Fernanda Pirir ble født i Guatemala City, Guatemala, og flyttet til nord-Norge i 2007, hvor hun engasjerte seg i filmproduksjon. Etter eksamen fra filmskolen i 2016 startet hun i Mer Film som produsent ved siden av Maria Ekerhovd, og hun er nå leder for selskapets avdeling i Tromsø. Hun har ansvar for Mer Films tv-produksjon, ikke-europeiske co-produksjoner, samt Mer Films talentutviklingsprogram, Nye fortellinger.
Arbeidene hennes har blitt vist og vunnet priser på festivaler som Busan int. filmfestival, Palm Springs int. filmfestival og Göteborg int. filmfestival, og hennes film LIREMU BURANA (regi: Caj Cojoc), vant Gullstolen i 2020. I 2021 har hun produsert to Oscar-kvalifiserende kortfilmer.
Neil Young er en frilans filmkritiker og programmerer fra Sunderland i Storbritannia, nå basert i Wien. Hans nåværende oppdragsgivere inkluderer Modern Times Review, Sight & Sound og Screen International. Han jobber som programmerer og konsulent for blant andre European Film Festival of Palić (Serbia), Vienna Shorts og Viennale. Han er også filmskaper, og har laget flere kortfilmer, og hans eksperimentelle langdokumentarfilm Rihaction hadde premiere på Diagonale 2019 i Graz, Østerrike.
Draga Vidovic har jobbet med filmfestivaler i Norge i over ti år. For tiden er hun blant annet print- og filmkoordinator på den Norske filmfestivalen i Haugesund, programmerings-, film- og printkoordinator for Tromsø internasjonale filmfestival, og en del av progamkomitéen på TIFF Junior. Hun har vært en del av Kortfilmfestivalens team i nesten ti år, med særlig fokus på film- og printkoordinering.
Julie Pichard er utdannet filmklipper, og har jobbet i som klipper i Frankrike og Norge i mange år. Hun har også studert kulturprosjektledelse og jobbet som koordinator for Institut Français ved den franske ambassaden i Norge. Julie var gjestekoordinator for festivalen i 2019 og er nå ansatt som produsent.
Anika Salvesen er en en polsk filmregissør som jobber med både fiksjon- og dokumentarfilm, med eksperimentell tilnærming til kinoestetikk og utradisjonell fortellerstil. I 2020 var hun med å grunnlegge filmkollektivet og produksjonsselskapet Morild Film. Hun er i dag assisterende daglig leder og produsent på Kortfilmfestivalen.
Bård Ydën har vært redaktør og programmerer i Kortfilmfestivalen siden 2018, men har jobbet med filmfestivaler siden 2003. Fra 2007 til 2016 var han festivalleder for Oslo/Fusion Int. filmfestival, en rolle han gikk tilbake til i 2018. Han har vært konsulent og kurator for flere internasjonale filmfestivaler, og har bred juryerfaring internasjonalt. I 2017 var han med å grunnlegge The Faroe Islands’ Int. Minority Film Festival, og siden 2018 har han vært en del av teamet bak Berlinale EFM Horizons Startups-program.
Anita Svingen har vært tilknyttet Kortfilmfestivalen siden 2006, og har vært daglig leder siden 2012. Hun har en bachelorgrad i Film og TV-studier fra University of Westminster i London og har jobbet som produsent og programsjef i SBS Radio. Hun har arbeidet i norsk TV-produksjon i over 10 år, blant annet for selskaper som Rubicon og Dinamo.
Kortfilmfestivalen i Grimstad | kortfilm@kortfilmfestivalen.no
Kortfilmfestivalen i Grimstad
kortfilm@kortfilmfestivalen.no
Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.