FB Pixel

Se årets Oscar-kortlistede norske kortfilmer

Protests in Hong Kong

Det er et historisk godt år for norsk film i årets Oscar-race, og to av fjorårets kortfilmer er med i siste runden før de endelige nominasjonene offentliggjøres 15. mars: Torfinn Iversens SPARKEKORET og Anders Hammers amerikanskproduserte DO NOT SPLIT.

I Sparkekoret, kortlistet i kategorien beste live-action kortfilm, følger vi tiår gamle Gabriel som gjerne vil synge i Sparkekoret, et kor som sparker rundt og samler inn penger til folk på asylmottaket i bygda. Når Gabriels far kommer i basketak med en av flyktningene, blir det vanskelig for ham.

Se filmen her på Filmbib.

I Do Not Split, kortlistet i kategorien beste kort-dokumentar, møter vi lokale aktivister under massedemonstrasjonene i Hongkong i 2019.

Se filmen her på Aftenposten.

Oppmerksomheten i internasjonale medier frem til nå har vært stor, og vi har god tro på at det gode kampanjearbeidet fortsetter og leder frem til nominasjoner når disse offentliggjøres 15. Mars, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt i en pressemelding.

I tillegg er Maria Sødahls HÅP kortlistet for beste utenlandske spillefilm, og både Benjamin Rees KUNSTNEREN OG TYVEN og Victor Kosskovaskys GUNDA er kortlistet for beste dokumentarfilm. Om Ilze Burkovska Jacobsens MY FAVORITE WAR kortlistes for beste animasjonsfilm er ennå ikke offentliggjort.

Kortfilmfestivalen gratulerer og krysser fingre for et ras av norske nominasjoner!

Receive our newsletter

Your personal information will only be used to send out newsletters. You can unsubscribe at any time by clicking on a link in the email.