FB Pixel

Prisvinnere 2024

Blant flere tusen påmeldte filmer, ble 156 valgt ut til årets konkurranseprogram. Foruten Gullstolvinnerne, blir det delt ut flere prestisjetunge priser. På denne visningen kan du se prisvinnerne i de følgende katekoriene: Filmkritikerprisen, Norsk filmforbunds fagpris, Timeglasset, Gnistprisen og Ungdomsprisen. 

Frykt ikke, hvis du ikke har mulighet til å få med deg ekstravisningen. Du kan se alle vinnerfilmene, samt resten av filmene i konkurranseprogrammet på vår digitale plattform. Filmene er tilgjengelig frem til 22. juni. 

Søndag 13:00 Catilina

Juryenes begrunnelser:

 

Ungdomsprisen 2024

Kortfilmfestivalens ungdomspris 2024 går til en kortfilm som utforsker dagsrelevante temaer som identitet, kjærlighet og selvaksept. Filmen setter stort fokus på de forutsetningene man et født med i livet og hvordan det påvirker det og ditt liv. Alt dette syntes vi appellerer til ungdommen samtidig som den er krabtastisk gøy. Så nå, Kortfilmfestivalens ungdomspris 2024 går til…………………………………….. Pisko the crab child is in love!!

 

Gnistprisen 2024

For sjette gang har Altibox gleden av å dele ut Gnistprisen til en filmskaper i Grimstad. Prisen er på 50 000 kroner. Vi ser etter kreativ, leken, modig og original filmskaping. Gode fortellere som kan si noe essensielt om tiden vi lever i. Årets program her i Grimstad har mange modige og originale stemmer, og for oss var det spesielt én som utmerket seg. Filmskaperen gjør en dypt personlig historie til noe universelt: Behovet for å forstå og nå inn til sine foreldre. Hennes uredde og kunstnerisk vågale portrettering av en utradisjonell far flommer over av kreativitet og autentisitet. Publikum blir også involvert i dette far-datter-forholdet, hvor de begge leter etter gjensidig kjærlighet. Vinneren av årets Gnist-pris er Camilla Stefanie Jämtinge for Prosjekt pappa.

 

Timeglasset

På vegne av Dramatikerforbundet har jeg æren av å presentere prisen for beste manus. Denne prisen hedrer en film som utmerker seg gjennom originalitet og uforutsigbarhet, dybde og kompleksitet. Årets vinner tar oss med på en reise gjennom en mørk, eventyrlig verden, ledet av en hevngjerrig protagonist. På mesterlig vis bruker den metaforer som gjenspeiler dagens politiske landskap, og vever en historie rik på lag og narrative teknikker som stadig overrasker publikum. Manuskriptet beveger seg briljant fra det storslåtte og forførende til det mest essensielle i enhver historie: det menneskelige aspektet. I sin kjerne destillerer denne historien det enkle, grunnleggende og universelle behovet som alle mennesker deler: behovet for å elske og å bli elsket. Vinneren av beste manus er Tyrannen, skrevet av Kristin Jess Rodin og Eirik Svensson.

 

Norsk filmforbunds fagpris 2024

Norsk filmforbunds fagpris går til en som har betydelig utmerket seg i sitt bidrag til filmens detaljrike og stemningsfulle bruk av rom og farger. Produksjonsdesign i denne filmen er ikke bare estetisk tiltalende, men også narrativ på en svært presis måte. Gjennom den blir vi kjent med hovedpersonens ensomme tilværelse, hvilket gjør den emosjonelle utviklingen hans desto mer gripende. Fagprisen tildeles produksjonsdesinger Madeleine Kinney for kortfilmen Agurk.

 

Filmkritikerprisen 2024

En film med eksepsjonelle karakterer som kombinerer letthet og humor med sterke følelser, dybde og kompleksitet, med varierte stilistiske grep – men med et imponerende helhetlig uttrykk. En fortelling om ulikhet, lengselen etter å bli sett og anerkjent av våre nære og kjære, og en undersøkelse av de komplekse politiske strukturene som definerer både samfunnet og personlige forhold. Den er en intim og personlig historie som strekker seg langt utover det private og selvsentrerte – selv om selvsentrerthet definitivt er et av temaene som tas opp i denne sjarmerende og dypt rørende dokumentaren fra et spennende nytt talent. Prosjekt pappa, av Camilla Stefanie Jämting

Nyhetsbrev i footer

Motta vårt nyhetsbrev

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.