Film og psykoanalyse: Gutten er sulten

The hunger

En seksten år gammel gutt med et intenst driv oppsøker en beryktet kriminell for å bevise sitt mot. Dette er en forstads-thriller som dykker inn i et ungt sinn og hans veivalg. Gutten er Sulten er Kenneth Karlstads første fiksjonsfilm og ble vist på Kortfilmfestivalen 2017, hvor den vant Kritikerprisen. Karlstad har tidligere vunnet Gullstolen for beste musikkvideo med Told you av Eva and the Heartmaker.

Etter filmen holder Cecilie Hillestad Hoff foredraget Om å søke det destruktive: Et psykoanalytisk perspektiv. I foredraget utforskes ungdommens natur, der separasjon fra foreldre og det å finne sin egen vei preger utviklingen. Sterke følelser er i sving, og mørke og irrasjonelle krefter kommer hos mange til uttrykk på nye måter. Som hos Jørgen. Han søker seg vekk fra gamle venner og håndballen, og fremstår med et intens driv mot rus og kriminalitet. Hans overmot bringer ham inn i farlige situasjoner, der selve livet står på spill. Med utgangspunkt i filmens tematikk, og gjennom et psykoanalytisk blikk, utforskes brytningen som preger ungdomstiden og menneskets iboende dragning mot irrasjonalitet og destruktivitet.

Cecilie Hillestad Hoff
Cecilie Hillestad Hoff

Kenneth Karlstad
Kenneth Karlstad

Cecilie Hillestad Hoff er psykolog, og jobber til daglig ved Nydalen DPS i Oslo. Hun er også kandidat ved Norsk Psykoanalytisk Institutt. Hun er med på å organisere Freuds Bar ved Litteraturhuset i Oslo, og leder prosjektet Freuds Bar på turné. Hun har som en del av prosjektet Film og Psykoanalyse holdt flere foredrag ved Cinemateket i Oslo og har også publisert litterære tekster om film og scenekunst.

Kenneth Karlstad er en regissør og manusforfatter som arbeider med musikkvideo, fiksjon- og reklamefilm. Han representeres av Stink Films and Dept. Gutten er sulten (2017) var hans debutfilm.