Gullstolen til beste norske kortfilm

Vinneren av Gullstolen for beste norske kortfilm mottar 50.000 kroner gitt av Aust-Agder fylkeskommune, samt postproduksjon til en verdi av 50.000 kroner gitt av Shortcut Oslo. Vinneren blir kvalifisert til Oscar-nominasjon for Best Short Film, såfremt filmen oppfyller alle de øvrige kravene The Academy ® har til filmer som blir nominert.
Jury: Norsk kortfilm

Gullstolen til beste internasjonale kortfilm

Vinneren av Gullstolen for beste internasjonale kortfilm mottar 50.000 kroner gitt av Kortfilmfestivalen.
Jury: Internasjonal kortfilm

Gullstolen til beste korte dokumentar

Vinneren av Gullstolen for beste korte dokumentar mottar 50.000 kroner gitt av Aftenposten.
Jury: Kort dokumentar

Gullstolen til beste musikkvideo

Vinneren av Gullstolen for beste musikkvideo mottar 25.000 kroner gitt av HQartist, en online plattform og samarbeidsverktøy for livemusikkindustrien.
Jury: Norsk musikkvideo

Terje Vigen-prisen

Terje Vigen-prisen består av en bronsestatuett laget av kunstneren Harald Oredam og 10.000 kroner gitt av Grimstad kommune. Prisen går til en norsk kortfilm.
Jury: Norsk kortfilm

Publikumsprisen

Vinneren av Publikumsprisen mottar 25.000 kroner gitt av Altibox, samt markedsføring og distribusjon av vinnerfilmen på Altibox sin strømmetjeneste. Prisen går til en norsk kortfilm.
Vinneren stemmes frem av publikum i løpet av festivalen.

Gnistprisen

Vinneren av Gnistprisen mottar 25.000 kroner gitt av Altibox, samt markedsføring og distribusjon av vinnerfilmen på Altibox’ strømmetjeneste. Prisen går til en norsk filmskaper som avslører en særskilt dristighet og et skapertalent som Altibox ønsker å hedre og støtte videre.
Juryen er oppnevnt i samarbeid mellom Altibox og Kortfilmfestivalen.

Norsk filmforbunds fagpris

Norsk filmforbunds fagpris er på 10.000 kroner og går til en person som representerer ypperlig faglig innsats blant de norske filmene i konkurranse.
Juryen er oppnevnt av Norsk filmforbund.

Timeglasset

Dramatikerforbundets pris Timeglasset og 15.000 kroner går til en eller flere manusforfattere som står bak en fiksjons- eller novellefilm i konkurransen for norsk kortfilm.
Juryen er oppnevnt av Dramatikerforbundet.

Produsentprisen

Vinneren av Produsentprisen mottar 10.000 kroner og karriereveiledning gitt av Storm Films, og går til en produsent i Norsk Kortfilm-programmet.
Jury: Norsk kortfilm

Filmkritikerprisen

Filmkritikerprisen gis i form av et kunstverk til en norsk kortfilm i konkurranse.
Juryen er oppnevnt av Norsk Filmkritikerlag.

Aust-Agder fylkeskommunes Ungdomspris

Prisen blir presentert av elever fra Dahlske VGS og gis til beste film i det Internasjonale Kortfilm Konkirranseprogrammet. Prisen er 5000,-