Tiff

Vår festival:
Nå inne i sitt 44 år og med over 480.000 besøkende årlig, er Toronto International Film Festival en av de største publikumsfestivalene i verden. Lidenskapelig, skarpsindig og dypt engasjert – TIFFs publikum er hovedgrunnen til at festivalen har blitt slik et viktig arrangement for cineaster, filmskapere og andre industrimedlemmer fra alle verdenshjørner.

TIFFs programmerere arbeider året rundt for å tilfredsstille publikum med det brede spekteret de krever, med innhold som spenner fra Hollywood-gallaer med glitter og glamour, til det beste av internasjonal film, til nye arbeider fra oppadkommende og etablerte medlemmer av Canadas robuste filmmiljø, og til de mest spennede eksempler av alle tenkelige stilarter, sjangre og stemmer i vårt stadig bredere spektrum av visuelle fortellinger.

Våre kortfilmer:
TIFF er stolt av å presentere Short Cuts, en av verdens sterkeste plattformer for film i kortformat. Hvert av de åtte programmene er nøye satt sammen og inneholder live action, animasjon og dokumentarfilmer fra kanadiske og internasjonale filmskapere. Det beste innen eksperimentelle kortfilmer finner du også i TIFFs Wavelengths-program.

Vår programmering:
Short Cuts-programmet er kuratert av Jason Anderson og Robyn Citizen. Teamet mottar og vurderer tusenvis av innsendte bidrag hver vår og sommer, men speider også etter filmer og filmskapere i den globale festivalkretsen. Vi ser etter filmer som beveger oss og fremkaller en følelsesmessig respons, i tillegg til filmer som fremhever nye og etablerte filmskaperes unike stemmer. Vi gleder oss over nyfunn og innovasjon i historie og teknikk. Vi ser etter global representasjon og mangfold, samtidig som vi vedlikeholder vår lidenskapelige støtte for visuelle historiefortellere i Canada.

Vårt utvalg:
Innsiktsfulle karakterstudier, psykologiske thrillere, nyskapende komedier, hypnotiske dokumentarer og surrealistiske livsbilder – disse kortfilmene fra nye og etablerte kanadiske og internasjonale filmskapere representerer den bredden, mangfoldet og det kreative talentet TIFF presenterer.

Programmerer Robyn Citizen vil introdusere visningen.

Vår neste festival:
5. – 15. September 2019
Toronto International Film Festival

Paseo

PASEO

Et ønske om personlig fullførelse tar en kvinne inn i ukjent terreng.

Dodgy Dave

DODGY DAVE

En langer på østkanten må ta med sønnen på jobb.

Toronto  little waves

LITTLE WAVES

Når Amelie observerer sin fetter og hans nye kjæreste lar hun sine egne fantasier løpe løpsk.

Tiff caroni

CARONI

Hushjelpen Rajni blir besatt av tanken på hvordan hun kan få kommet i datterens bursdag.