Sørnorsk filmsenter presenterer: FOR VI ER GUTTA

For vi er gutta

Hver tirsdag møtes 25 kamerater for å drikke øl, fortelle vitser og synge flerstemmig rock og punk på Kampen Bistro i Oslo. Guttene kaller seg Mannskoret og har funnet en frisone bak lukkede dører. Nå har de fått sin mest absurde oppgave – oppvarming for Black Sabbath foran 10.000 mennesker. Men på bakrommet er det problemer. En av guttene har kun kort tid igjen å leve og rekker kanskje ikke å oppleve konserten. Det spøkefulle løftet de ga om å synge i hverandres begravelser er plutselig blitt alvor. Vennskapet har nå fått mye større betydning enn noensinne tidligere.

For vi er gutta er et innblikk i en verden hvor barske menn finner ekte vennskap. Regissør Jo Vemund Svendsen vil være tilstede for å introdusere filmen.

Norge | 2018 | DCP | 75 min

Petter Sommer har hatt regi på tv-dokumentarene «Når pappa dreper» (2013) og «Operasjon konspirasjon» (2014), som begge vant Gullruten. Han er også utdannet lydtekniker og har hatt regi og lyd på et stort antall dubbede tegnefilmer, samt lyddesign og miks på flere norske dokumentarfilmer, reklamer og lydbøker. Når han ikke jobber som regissør i Fuglene er han nyhetsjournalist i NRK.

Jo Vemund Svendsen har tidligere jobbet som journalist i VGTV, NTB og P4, der han var USA-korrespondent i flere år. Han har siden i 2016 jobbet som dokumentarist i Fenomen Tv Film og Scene. Svendsen jobbet også som journalist og researcher for «En liten øy i verden» som vant Gullruten for beste nyhetsprogram i 2012.

Jo Vemund Svendsen
Jo Vemund Svendsen

Petter Sommer
Petter Sommer

Manus og regi: Jo Vemund Svendsen og Petter Sommer
Med: Ivar Krogh Hovd, Prepple Houmb, Geir Schau, Gunnar Martinsen, Terje Rangnes, Jo Raknes, Knut Akselsen, Nils Andersen, Svein Bjørge, Ivar Eidem, Rune Gokstad, Ivar Nergaard, Torkil Torsvik, Thomas Hagen mfl.
Produsent: Fuglene AS