Rencontres du film court 2019

Vår festival:
Festivalen Rencontres du film court er en av de største filmfestivalene i Afrika, og den eneste på Madagaskar. Den er nå i sitt 14. år og var lenge kun åpen for madagassere, men vokser seg større for hvert år nå som den er åpen for filmskapere fra hele Afrika og det indiske hav. Hvert år viser vi ikke mindre enn tre hundre kortfilmer fra hele verden, fiksjon, dokumentar og animasjon inkludert.
Programmet er svært mangfoldig og vi viser det beste av hva som lages rundt om i verden slik at vi kan se hva som mangler hos oss. Vi inviterer også bransjeaktører fra flere land for å holde workshops for både filmskapere og -elskere. Dette er den eneste måten å lære om film på, da det ennå ikke finnes en filmskole på Madagaskar.

Våre kortfilmer:
Vi gleder oss over å kunne presentere et utvalg afrikanske animasjons-, dokumentar- og fiksjonsfilmer. Disse filmene tar opp aktuell tematikk i afrikanske land, om barn, om voksne og om mennesker som søker etter den de egentlig er, men også filmer som viser reelle afrikanske tradisjoner, filmer om hvordan det er å være afrikansk.

Vår programmering:
Festivalen Rencontres du film court ledes av Laza og programmerer Firoza Zahir Houssen, begge filmskapere selv. Vi mottar årlig tusenvis av kortfilmer fra hele Afrika og vi ser dem alle. Vi vil gi alle en sjanse til å bli vurdert, men vi er også tøffe i utvelgelsesprosessen da programutvalget vil bli sett på som det beste, og den neste generasjon madagassiske filmskapere vil se på disse som en referanse.
Vi ønsker å gi kommende filmskapere en sjanse. Filmer som er sterke og engasjerende, filmer med sjel, fantasi og innovasjon, filmer som forandrer ting, men kanskje mest av alt, filmer som endrer oss for alltid etter at vi har sett dem.
Vi velger drama, kjærlighetshistorier, provokative filmer, thrillere, animasjon, dokumentar og eksperimentelle filmer. Alle filmskapere med talent forteller sine historier. Vi vil alltid beholde mangfoldet i vårt utvalg.

Vår neste utgave:
17. – 25. April, 2020
RENCONTRES DU FILM COURT

ICYAHSA / ETIQUETTE

ETIQUETTE

En 12 år gammel gutt må bevise og hevde sin maskulinitet.