FALSE BELIEF

FALSE BELIEF

False Belief er den selvbiografiske historien om et par som havner midt i en kamp som utsletter den afroamerikanske kulturarven i Harlem, New York.

I 2008 flyttet Lene Berg til Harlem med sin partner, en sort mann og forlegger som refereres til som D. Etter å ha avgitt en politiforklaring etter å ha blitt trakassert av en nabo, ble D arrestert. Hva var han beskyldt for? Dette ledet til en serie av katastrofale hendelser hvor Ds implisitte tro på det amerikanske rettssystemet satte alt han hadde kjært i fare.
Hvorfor spiller han ikke etter reglene? Vet han ikke at sorte menn systematisk fraktes til fengsel hver eneste dag i USA? Er D en lokal helt eller bare dum? Hvorfor trodde han at hans erfaring ville være noe annerledes?

False Belief forsøker å følge omstendighetene rundt Ds kriminalsak gjennom hans ærlige fortellinger, ledsaget av Bergs egen fortellerstemme, drevet frem av stillfoto og film, rettsdokumenter og collager. Ved å analysere det som i utgangspunktet ser ut som en enkel sak, avdekker filmen det bredere bildet av et samfunn som bruker fengsling som et sosialpolitisk våpen.

Norge | 2019 | DCP | 103 min

Lene Berg ble født i Oslo i 1965 og studerte film ved Dramatiska Institutet i Stockholm. I 1997 regisserte hun spillefilmen En Kvinnas Huvud , og har siden produsert mixed-media kunstverk og installasjoner for gallerier, museer og offentlige rom, i tillegg til flere kortfilmer og to langfilmer, deriblant Kopfkino (2012).

Lene Berg
Lene Berg

Original title: False Belief
Director: Lene Berg
Photo: Lene Berg
Edit: Zayne Armstrong
Script: Lene Berg
Sound: Swenn J. Jakobson
Narrator: Lene Berg
Cast: D
Producers: Lene Berg, Ingebjørg Torgersen / FABB001

Contact: Lene Berg
E-mail: contact(at)leneberg.com