Utekino: GET OUT

Get outGet out

Den unge fotografen Chris Washington inviteres hjem til kjærestens familie for en langweekend på landet. Han er bekymret for at de ikke vil like ham fordi han er afroamerikansk, men kjæresten, Rose beroliger ham med at han har ingenting å frykte. Vel framme får han snart bange anelser. Innbyggerne i nærområdet er i overkant interesserte i få vite alt om ham, og alle tjenerne på godset oppfører seg som passive, smilende zombier. Er det bare noe Chris innbiller seg, eller foregår det noe skremmende under den rolige, småborgerlige fasaden?

Visningen introduseres av Robyn Citizen, filmviter og programmerer for Toronto International Film Festival.

USA | 2017 | 103 min

Jordan Haworth Peele er en amerikansk filmskaper, komiker og skuespiller. Han er best kjent for sitt arbeid i film og tvs komedie- og skrekksjangre. Hans regidebut kom med Get Out, og mottok mange priser, inkludert Oscar for Beste originalmanus, i tillegg til nominasjoner for Beste film og Beste regissør. Han mottok sin andre Oscarnominasjon som produsent for Spike Lees BlacKkKlansman (2018), før han skrev, produserte og regisserte sin neste skrekkfilm, Us (2019).

Jordan Peele
Jordan Peele
Robyn Citizen
Robyn Citizen

Original title: Get Out
Director: Jordan Peele
Photo: Toby Oliver
Script: Jordan Peele
Cast: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford, Cathrine Keener
Producers: Jordan Peele, Phillip Dawe, Marcei A. Brown, Edward H. Hamm Jr., Sean McKittrick, Beatriz Sequeira, Jason Blum, Gerard DiNardi