Screen Talent Europe Pitch Forum

Screen talent europe pitch

For fjerde år på rad arrangeres Screen Talent Europe Pitching Forum under Kortfilmfestivalen. I samarbeid med Screen Talent Europe og Mediefabrikken inviteres unge europeiske produsenter, regissører og manusforfattere til å pitche nye kortfilmprosjekter.

10 prosjekter og filmskapere vil presentere sine prosjekter for en internasjonal jury og et publikum bestående av potensielle co-produsenter, co-finansiører og andre filmskapere. Juryens utvalgte prosjekt mottar et produksjonsstipend på 4.000 euro. Vinneren annonseres på Hestetorget kl. 19:30

Om Screen Talent Europe

Screen Talent Europe er et nettverk av organisasjoner som utvikler filmtalenter innenfor film- og tv-bransjen. Screen Talent Europe jobber for å legge til rette for co-produksjon og samarbeid mellom talentene som har tilknytting til organisasjonene. Mediefabrikken og Filmveksthuset Tvibit er de norske partnerne i organisasjonen.

Om Mediefabrikken
Mediefabrikken kan du få hjelp til å utvikle prosjekter, og til å utvikle deg selv som filmskaper. Mediefabrikken tilbyr veiledning, gratis produksjonsutstyr, produksjonsstipend og utviklingsprogrammer. Mediefabrikken er en enhet i kulturseksjonen i Akershus Fylkeskommune.

Pitcheforumet gjennomføres av Mediefabrikken, Screen Talent Europe og Kortfilmfestivalen

Jury phillip j. bartell
Phillip J. Bartell

Sxsw gabe van amburgh
Gabe Van Amburgh
Johanna pyykkö
Johanna Pyykkö

SCREEN TALENT EUROPE PITCH JURY:

Phillip J. Bartell er en Los Angeles-basert filmskaper som har klippet tre Sundancefilmer; Emerging Voice-vinner Dear White People (Justin Simien, 2015), International Audience Awards-vinner Undertow (Javier Fuentes-León, 2011), and Save Me (Robert Cary). Han har arbeidet som klipper for flere høyt aktede regissører, inkludert Barry Jenkins (Dear White People), Susan Johnson (To All The Boys I’ve Loved Before), David Gordon Green (There’s Johnny), and Catherine Hardwicke (Miss You Already).
I 2019 regisserte han den ti-episoders andresesongen av Facebook Watch’ Skam Austin, etter å ha vært klipper på sesong én.
Han har også regissert to kortfilmer, (Crush og LTR, begge distribuert av Strand Releasing) og en spillefilm (Eating Out 2). Han har også vært medforfatter på fire av Eating Out-spillefilmene, samt fast manusforfatter på Logos serie, Rick And Steve the Happiest Gay Couple in the World.

Gabe Van Amburgh er kortfilmprogrammerer og teknisk visningsansvarlig for SXSW. Siden 2011 har han vært ansvarlig for alle aspekter av filmfremvisning, inkludert filmfrakt, salutbygging, overgangen til 100% digital DCP-fremvisning og fillevering, samt en rekke verdifulle analytiske og strategiske bidrag som del av filmteamet. Han har tidligere syv års erfaring fra en rekke roller innen det tekniske feltet ved organisasjoner som Alamo Drafthouse, SXSW og Fantastic Film Fest.

Johanna Pyykkö har en bachelorgrad i regi fra Den norske filmskolen (2016). Hun har jobbet med manus på flere dramaserier, blant annet den kritikerroste Heimebane. Hennes nyeste kortfilm, The Manila Lover, ble tatt ut til konkurranse i Kritikeruken (Semaine de la Critique) på årest filmfestival i Cannes. Hun jobber nå med utvikling av fire spillefilmer og en tv-serie, og har blitt valgt ut til utviklingsprogrammet UP, som drives av Norsk Filminstitutt i samarbeid med Talent Norge.

Screen talent europe
Embassy standard colour
Thank you to the Embassy of Ireland in Norway for support in funding.
Screen shot 2019 06 08 at 12.24.52