Tiff.0

Vår festival: Nå inne i sitt 43 år og med over 480.000 besøkende årlig er Toronto International Film Festival en av de største publikumsfestivalene i verden. Lidenskapelig, skarpsindig og dypt engasjert – TIFFs publikum er hovedgrunnen til at festivalen har blitt slik et viktig arrangement for cineaster, filmskapere og andre industrimedlemmer fra alle verdenshjørner.
TIFFs programmerere arbeider året rundt for å tilfredsstille publikum med det brede spekteret de krever, med innhold som spenner fra Hollywood-gallaer med glitter og glamour, til det beste av internasjonal film, til nye arbeider fra oppadkommende og etablerte medlemmer av Canadas robuste filmmiljø, og til de mest spennede eksempler av alle tenkelige stilarter, sjangre og stemmer i vårt stadig bredere spektrum av visuelle fortellinger.

Våre kortfilmer: TIFF er stolt av å presentere Short Cuts, en av verdens sterkeste plattformer for film i kortformat. Hver av de åtte programmene er nøye satt sammen og inneholder live action, animasjon og dokumentarfilmer fra kanadiske og internasjonale filmskapere. Det beste innen eksperimentelle kortfilmer finner du også i TIFFs Wavelengths-program.

Vår programmering: Short Cuts-programmet er kuratert av Jason Anderson og Lisa Haller. Teamet mottar og vurderer tusenvis av innsendte bidrag hver vår og sommer, men speider også etter filmer og filmskapere i den globale festivalkretsen. Vi ser etter filmer som beveger oss og fremkaller en følelsesmessig respons, i tillegg til filmer som fremhever nye og etablerte filmskaperes unike stemmer. Vi gleder oss over nyfunn og innovasjon i historie og teknikk. Vi ser etter global representasjon og mangfold samtidig som vi vedlikeholder vår lidenskapelige støtte for visuelle historiefortellere i Canada.

Vårt utvalg: Stramme drama, skarp animasjon, spennende sjangerøvelser, innsiktsfulle karakterstudier, hysteriske komedier og provoserende dokumentarer – disse kortfilmene fra nye og etablerte kanadiske og internasjonale filmskapere representerer bredden, mangfoldet og det kreative talentet TIFF presenterer.

Vår neste festival: 6. – 16. September 2018

tiff.net

Tiff jason anderson

Jason Anderson er medprogrammerer for Short Cuts-seksjonen ved Toronto International Film Festival. Han programmerer også for TIFF Kids International Film Festival og er programansvarlig for Kingston Canadian Film Festival. Han har lang fartstid som kritiker og kunstjournalist i Canada, og bidrar jevnlig i publikasjoner som Sight & Sound, Cinema Scope, Uncut og Toronto Star. Han var skribent og manuskonsulent for The VICE Guide to Film på Viceland, og han underviser i filmkritikk og kunstjournalisme ved University of Toronto and Ryerson University.

Toronto the treehouse 03

The Treehouse

Et hissig ungt par er muligens like kåte på som de er upassende for hverandre.

Toronto the drop in

The Drop-In

På en helt vanlig kveld stenger Joelle frisørsalongen når en mystisk person dukker opp.

Toronto fifteen

Fifteen

En gutt går gjennom Kairos travle gater med en baby på slep. Hvorfor er han taus?

Toonto milk

Milk

En reservert ung meieriansatt sliter med nyheten om en uventet graviditet.

Toronto pre drink

Pre-Drink

Alexe, en ung transkvinne, og Carl, en homofil mann, bestemmer seg for å ha sex.

Roadside attraction

Roadside Attraction

Se en av de mest populære turistattraksjonene langs veien i De Forente Stater.