Den norske filmskolen 20 år

Oversikt dnf

I 20 år har Den norske filmskolen vært lokalisert med sitt bachelorprogram på Lillehammer. Det skal vi feire. Til høsten åpner filmskolen nye lokaler med sitt masterprogram på Myrens Verksted i Oslo. Det skal vi også feire.

Filmskolen har hatt en stor betydning for profesjonaliseringen av norsk film- og TV-bransje gjennom disse to ti-årene. Vi er stolte av våre studenter, av alle som har gått på vår skole og i dag jobber ute i bransjen. Mange av våre tidligere studenter står bak noe av det beste vi i dag kan se av norsk film- og TV-produksjon. Blant det aller siste er Heimebane, der serieskaper, produsent og store deler av stab bak kamera er blant våre tidligere studenter.

Men vi kan ikke hvile i alt dette. Vi må møte de utfordringene nye medievaner, nye plattformer og nye formater innebærer og vi må ha en skole som ligger foran. Det er en glede for filmskolen å kunne presentere noen smakebiter av årets eksamensfilmer. Og gi et lite innblikk i hva skolen vår er i dag. Dere vil også få møte seks av våre produsentstudenter som snart skal starte på sitt andre år. De vil presentere både seg selv, skolen og visuelt innhold fra 20 år med Den norske filmskolen.

Karin Julsrud, dekan

Program dnf