Cowboy Dave

Cowboy dave film still 2 1024x428

En semi-biografisk gjenfortelling om et møte regissør Colin O’Toole hadde som 12-åring med Dave Rowbotham, kjent som Cowboy Dave. Filmen mottok en BAFTA for beste kortfilm i 2018.

UK | 2017 | DCP | 26 min

Colin O’Toole er en BAFTA-vinnende manusforfatter og regissør hvis arbeid spenner fra reklamefilm og innholdsreklame for ledende merkevarer, til musikkvideoer for artister som Ian Brown, Tricky og Deadmaus.
Han har regissert kortdokumentarer og drama for britiske Channel 4, og arbeidene hans har vært vist i Bilbao Guggenheim, Louvre i Paris og V&A i London. Han regisserer også filmer for Tate London, med kunstnere som Wolfgang Tillmans, Mark Leckey, Boris Mikhailov, Mona Hatoum, Martin Parr og David Hockney. Kortfilmen hans The 10am, er en Vimeo Staff Pick og har blitt vist på festivaler verden over.
Cowboy Dave, selvfinansiert og -produsert, ble valgt ut av det franske filmakademiet Césars som det britiske bidraget for Panorama, en europeisk filmturné i mai og juni i år. Hans siste prosjekt er som medforfatter til sin debutspillefilm Duffy, et drama basert på en sann historie lagt til Nord-Irland i 1992.

Unnamed
Colin O'Toole

Director: Colin O’Toole
Photo: Jonas Mortensen
Editing: James Rosen
Sound: Kieren Wolfson & Patch Rowland
Music: Graham Massey
Production design: Angela Kirk
With: Sam Spruell, Dylan Naden, Steve Evets, Christine Bottomley, Matt Raikes
Producers: Colin O’Toole, Jonas Mortensen, Sam Spruell, Mathias Gillay

Contact: Colin O’Toole
Third Rail Films
T: +44 799 049 9050
E-mail: info@thirdrailfilms.com
Website: cowboydavefilm.com