Vi må snakke om forbilder! Iselin Shumba inviterer

Sa forbilder iselin shumba

Vi må snakke om forbilder!
Som skuespiller er jeg et forbilde. Det er vanskelige, men fantastiske sko å fylle. Jeg har mange hjertesaker, men hvordan får jeg dem til å banke i andres?
Og hvem prøver jeg å være? Henne jeg selv hadde behov for da jeg var yngre? Henne jeg selv faktisk trenger nå, hver dag?
Det er slitsomt å være noen i seg selv og i tillegg være en person i andres forventinger. Dette er noe alle lever med gjennom sosiale medier. Hvordan fremstiller vi det som er viktig for oss?
Rampelys og media gir en forsterket mulighet.
Kan vi mene mer?
Jeg savner en større samtale om hvordan en plass i media blir forvaltet? Hvordan får jeg folk til høre meg? Hvordan får jeg folk til å føle meg? Kan skuespillere og andre forbilder ta en enda større rolle som samfunnsdebattanter?

Jeg vil samle et knippe med forbilder som tar disse spørsmålene på dypt alvor. Jeg inviterer til toppmøte i Grimstad!

Iselin Shumba møter Shabana Rehman, Ingeborg Senneset, Ulrikke Falch, Gisle Agledahl og Bhkie Male i samtale om forventninger, roller i samfunnsdebatten og det å få gjennomslag for hjertesaker.

Sa forbilder iselin shumba
Photo: Erika Hebbert

Iselin Shumba er utdannet ved Statens teaterhøgskole, KHiO (2008–2012) og ved Michael Chekhov Institute Acting Techniques i New York (2013).
Roller i utvalg:

  • Nationaltheatret: Petrine i Reisen til julestjernen og medvirkende i Double Feature.
  • KHiO: Titania i En midtsommernattsdrøm og Professor Zwerenz i We are Blood.
  • Dramatikkens hus: Helene i Synke så dypt og Medea i Bare Medea.
  • TV: Iselin i Dumpa (NRK), Sykepleier i Sofia Flux (NRK Super), betjent Lyse i Lilyhammer, sesong 2, Michelle i VGTV-serien Sammen og Hjertrud i Snøfall (NRKs julekalender 2016).
  • Film: Linda i Oslo Traffic.