Et møte mellom filmskapere og DKS- produsenter

Small nyhetsbrev april2016 larsopstad 058(1) (1)

Kulturtanken – Den kulturelle skolesekken Norge inviterer filmskapere og DKS-produsenter til et åpent møte i Grimstad kulturhus under Kortfilmfestivalen 2018. Vårt mål med møtet er å gjøre DKS-ordningen kjent, og skape en arena for filmskapere og DKS-produsenter. Ingen påmelding.


PROGRAM

16.30:
Innslipp med servering av forfriskninger

16.40-16.50:
Hei og velkommen ved Bente Aasheim, rådgiver i Kulturtanken

16.50-17.00:
Iain Forbes, regissør, produsent og manusforfatter. Forbes har utviklet flere produksjoner for DKS, og vil i sitt foredrag dele av sine erfaringer i møtet med elever. Han har det siste året turnert for DKS-Aust Agder med kortfilmene «Semper Fi» og «Snømann», og vil i sitt innlegg fortelle om hvordan filmene har blitt brukt som utgangspunkt for samtaler og workshoper med barn og ungdom. «Semper Fi» er også en del av Kortfilmfestivalens konkurranseprogram.

17.00-17.10:
Tonje Eikrem Jacobsen, fagkonsulent ved Aust-Agder bibliotek og kulturformidling.

Hvordan blir man utøver i DKS? Hva ser en DKS- produsent etter når produksjoner skal produseres og/ eller velges ut for turnevirksomhet? Jacobsen forteller litt om turnévirksomhet og rammefaktorer i DKS.

17.10-17.20:
John Håvard Nomedal, film-/TV-arbeider og prosjektleder for Sørnorsk Filmsenter.

Nomedal har i samarbeid med regissør og filmprodusent Stephan Hergel turnert med produksjonen «Fra idè til ferdig film på en- to- tre» i DKS Aust-Agder. Han har også turnert med «Musikkvideoverksted» i regi av DKS Troms og Scene Finnmark. Nomedal forteller om sine erfaringer ved å være filmskaper på turné for DKS. Hvordan oppleves det å være turnerende filmarbeider? Hvilke erfaringer sitter han igjen med i møtet med et stort antall elever og lærere?

17.20-17.30:
Ordet fritt. Det blir anledning til å stille spørsmål til utøvere og DKS-produsenter i salen.

Spørsmål om arrangementet kan rettes til Bente Aasheim, rådgiver skole i Kulturtanken: baa@kulturtanken.no

Etter møtet inviterer Aust-Agder bibliotek og kulturformidling alle fremmøtte DKS-produsenter til en uformell sammenkomst og felles bespisning til selvkost på Apotekergaarden kl 18.00.

Vel møtt!

http://www.denkulturelleskolesekken.no/
http://www.kulturtanken.no/