Den Visjonære Produsenten

Gupea 2077 42144 2

I 2016 feiret Grimstad 200 års jubileum og i den anledning ga Kortfilmfestivalen byen kunstverket RUTAN som gave til byen. Denne installasjonen er laget av filmskaper Ruben Östlund og hans samarbeidspartner Kalle Boman. Verket er en rute i byrommet og inne i denne ruta har alle like rettigheter, uansett hvem du er. Det store spørsmålet blir da, hvordan er det utenfor denne ruten? Kunstverket var utgangspunkt for Ruben Östlunds spillefilm The Square, som i fjor vant gullpalmen i Cannes og ble Oscarnominert for beste utenlandske film.

Både filmen og selve prosjektet The Square har vært en enorm suksess, og bak denne fremgangen står det naturligvis også en produsent. Vi er så heldige å ha besøk av produsent Erik Hemmendorff, og inne i selveste RUTAN skal vi diskutere den visjonære produsentens rolle og oppgave.
Erik Hemmendorff startet selskapet Plattform Produktion i 2002 sammen med bl.a. Ruben Östlund. De møttes som registudenter ved Göteborg Filmhögskola, men senere begynte Erik å produsere for Ruben. Plattform Produktion er kjent for sin kompromissløshet og har gjennom sin visjonære og langsiktige strategi bygget seg opp til å bli et av verdens mest sentrale produksjonsselskaper.

Vi har invitert et knippe produsenter til å diskutere den visjonære produsentens rolle og utfordringer, og gleder oss til en samtale med Erik Hemmendorff, Nina Barbosa Blad, Khalid Maimouni og Thomas Robsahm. Samtalen ledes av filmskaper Gunhild Enger.

Se også Masterclass med Erik Hemmendorff
Sp erik hemmendorff

Erik Hemmendorff er en svensk filmprodusent, manusforfatter, filmregissør, B-fotograf og gripmaster, utdannet ved Högskolan för fotografi och film i Gøteborg. Som regissør har Hemmendorff laget kortfilmene Looking for Tsai (2002), Den ljusnande framtid är vår (2004) og Pusselbitar (2006), og som produsent står han blant annet bak filmer som De ofrivilliga (2008) (også manus), Play (2011), Turist (2014) og The Square (2017).

Sp khalid maimouni

Khalid Maimouni var ansatt ved Storyline Studios i perioden 2012-2016, hvorav som styremedlem og deleier i perioden 2015-2017. Han har produsert flere kortfilmer, deriblant den prisbelønte spillefilmen Hunting Flies. Han har også arbeidserfaring fra politiet og helsevesenet, og er i dag eier og daglig leder i eget selskap.

Sp nina maria barbosa blad

Nina Barbosa Blad er vinner av Amandaprisen for beste kortfilm 2017. Hun er utdannet produsent fra Den norske Filmskolen 2011-2014 og fra Escuela Superior de Comunicación CEV i Madrid. Driver selskapet Barbosa Film, men har også stor produksjonserfaring gjennom andre selskaper. hun deltok på Young Nordic Producers Club under Cannes Film Festival i 2016, var med på Nordic Film Lab i 2017, og utvikler for tiden en serie med NRK.

Sp thomas robsahm 1

Thomas Robsahm er produsent og regissør med lang fartstid i den norske filmbransjen. Hans film S.O.S. fikk Amanda for beste norske film i 2002. I 2009 produserte han Margreth Olins Engelen, og han har også produsert et stort antall dokumentarer og kortfilmer. I 2015 produserte han Joachim Triers Louder than Bombs, som ble tatt ut til hovedkonkurransen i Cannes, og i 2017 fortsatte de samarbeidet med den kritikerroste filmen Thelma.