Claudettegodfreyheadshot

Claudette Godfrey

Claudette Godfrey er en Senior Film Programmer ved SXSW. Hun er ansvarlig for deres kortfilmprogram, assisterer med programmering av spillefilm, har ansvar for innsendte bidrag og er organisator for arrangementet.

Annholmgren

Ann Holmgren

Ann Holmgren er en filmregissør, manusforfatter, fotograf og forfatter fra Idivuoma i Kiruna, Sverige. Hun ble uteksaminert ved den Norske filmskolen i 2008. Hennes samiske røtter har stor innflytelse på hennes virke som filmskaper, og hun arbeider både i Norge og Sverige.
annholmgren.com

Jury kort dok  jasper

Jasper Hokken

Jasper Hokken er juniorprogrammerer ved the International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA), hvor han er ansvarlig for musikkdokumentarer og organisere live-arrangement. I tillegg driver han festivalens online strømmetjeneste, som for tiden tilbyr en online katalog med rundt 700 dokumentarer som tidligere har vært vist under festivalen. Før han startet hos IDFA i 2011, studerte Hokken kultur og media ved universitetet i Amsterdam. I 2012 tok han sin mastergrad i Preservation and Presentation of the Moving Image, med spesialfelt på online filmdistribusjon.

1226303 winther

Karen Winther

Regissør Karen Winther ble uteksaminert fra Den norske filmskolen i 2012. Hennes første dokumentar, The Betrayal, en personlig film om hennes tid i norske ekstremistgrupper som tenåring, hadde verdenspremiere ved IDFA og har senere mottatt flere priser. I hennes andre dokumentar, EXIT, fortsatte Karen å utforske voldelig ekstremisme fra et personlig ståsted, og hvordan ekstremister kan endre sine holdninger. Den hadde premiere ved CPH:DOX i 2018, og mottok hederlig omtale ved Nordic Docs.

Kd jury adel khan farooq

Adel Khan Farooq

Adel Khan Farooq er regissør, forfatter og journalist som har jobbet med ulike prosjekter til tross for sin unge alder. Adel har dekket kriminalitet for den norske tabloide avisen Dagbladet, og bidro til flere dokumentarfilmer som forsker, fotograf og kameraman, før hans direkte debut og gjennombrudd med Den Norske Islamisten. Filmen fokuserer på den norskfødte islamisten Arsalan Ubaydullah Hussain, en karismatisk og intelligent mann, som også er en rekrutterer med bånd til ISIS, og som fungerer som talsmann for profeten Ummah, en salafi-jihadistisk organisasjon i Norge. Den Norske Islamisten har fått ros av kritikerne i Norge ved å referere til dokumentaren som en viktig og banebrytende film. Adel har også skrevet Mine brødre, en roman om radikalisering som har vært på norske bokhandeleres bestselgerliste. Han har vært omtalt i Hollywood-reporter, CBC, The Washington Post, The Mirror, Independent, og i stort sett alle nasjonale medier, inkludert nasjonale tv-kringkasting med NRK, TV2, samt nasjonale aviser Aftenposten, VG, Dagbladet, Morgenbladet, Klassekampen og mange flere. Adel er også en offentlig taler som snakker om temaer som identitet, bakgrunn og religion. Han arbeider for tiden med flere prosjekter, både filmskaping og manusskriving. Han holder til i Oslo og Islamabad, Pakistan.