Shabana rehman

Shabana Rehman

Få kan bevege, provosere og inspirere så sterkt som Shabana Rehman. I alt hun gjør – som komiker, artist, spaltist og debattant – kombinerer Shabana lekenhet og humor med et brennende og kompromissløst engasjement for individets frihet. Sentralt i hennes metode står overraskelsen, det å tenke på tvers og bruke virkemidler ingen har tenkt på før, for å formidle et viktig budskap.
Shabana Rehman entret for alvor scenen i Oslo i 1999. I årene som fulgte markerte hun seg raskt som en grensesprengende og ikonoklastisk komiker. Hennes kontroversielle og populære stil, i tillegg til offentlige politiske stunts som blant annet Mullaløft og kroppsmalt med det norske flagg som performancekunstner, har gitt henne en unik posisjon i Norge. Hun er en høyt respektert skribent, satirist og foredragsholder i Skandinavia og i det skandinaviske miljøet i USA, har vært i fokus i både The New York Times og Times Magazine, og skriver jevnlig for store aviser og magasiner i regionen. Shabana har mottatt flere priser for sitt arbeid som skribent og for sin uredde humor, og har hatt forestillinger i flere land, deriblant Canada, USA, Australia, Danmark, Island, Tyskland og Færøyene.
Hun kommer til Kortfilmfestivalen som leder av Født Fri, en kreativ stiftelse for individets frihet mot ære- og skamkultur.
shabana.no

Sp nina maria barbosa blad

Nina Barbosa Blad

Nina Barbosa Blad er vinner av Amandaprisen for beste kortfilm 2017. Hun er utdannet produsent fra Den norske Filmskolen 2011-2014 og fra Escuela Superior de Comunicación CEV i Madrid. Hun driver selskapet Barbosa Film, men har også stor produksjonserfaring gjennom andre selskaper. Hun deltok på Young Nordic Producers Club under Cannes Film Festival i 2016, var med på Nordic Film Lab i 2017, og utvikler for tiden en serie med NRK.

Ik jury benjamin helstad

Benjamin Helstad

Benjamin Helstad er en norsk skuespiller og musiker, utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han debuterte i filmen Jakten på nyresteinen i 1996. Han hadde en bærende rolle i Margret Olins Engelen i 2009 og hovedrollen i Kongen av Bastøy, som han i 2011 mottok en Amandanominasjon for beste mannlige hovedrolle for. Etter dette har han hatt roller i filmer og serier som Permafrost, Kampen om tungtvannet og Birkebeinerne. Han er i år aktuell med tv-serier som En natt, Unge lovende og Kielergata, samt spillefilmene En affære og De fredløse.