Velkommen til den 42. Kortfilmfestivalen!

11.06.2019

Fungerende festivalsjef Åse Meyer ønsker velkommen til sommerens vakreste filmeventyr.

Leder bilde

Sommerens vakreste filmeventyr er straks i gang, den toogførtiende i rekken! Rett og slett en institusjon og bauta i det norske film- og kulturlandskapet. En nisjefestival, ja, men en bred nisjefestival som har klart å holde koken i nærmere et halvt århundre – det står det respekt av synes vi, og flere med oss.
Gjennom årene har nye film- og kulturpolitiske innretninger kommet og gått, men Kortfilmfestivalen har heldigvis bestått. Ikke minst takket være gode lokale, regionale og nasjonale støttespillere, sponsorer, gamle og nye ildsjeler, en entusiastisk stab og selvfølgelig alle dere filmskapere.

I år har det vært en økning på tyve prosent i antall påmeldinger og årets forhåndsjury har hatt en særdeles vanskelig jobb. Årets Norsk Kortfilm-konkurranseprogram består av 42 kortfilmer satt sammen etter en lang og grundig prosess. Juryen har sett og diskutert nesten 50 timer levende bilder av alle slag fra hele landet! Fire av fem påmeldte filmer kom til slutt ikke gjennom nåløyet, men det gjør også Grimstad til en gjev og eksklusiv festival.
Les forhåndsjuryens uttalelse her.

I fem intense døgn skal det vises korte filmer i alle former og fasonger fra nær sagt halve verden og nesten hele Norge. Det skal konkurreres om gjeve priser i kategoriene norsk og internasjonal kortfilm, musikkvideo og kort dokumentarfilm. I år har vi også introdusert tre nye priser, inkludert en publikumspris. Bruk stemmeretten, her som ved Stortingsvalget!
Les mer om våre priser her.

Flere store internasjonale festivaler er på plass i Grimstad med medbrakte spesialprogram fra sine respektive festivaler, og Internasjonalt Samiske filminstitutt viser sammen med imagineNATIVE et utvalg kortfilmer fra samisk og kanadisk urbefolkning.
I tillegg til et vell av film byr vi på filmfaglig påfyll, inspirerende kunstnersamtaler, faglige debatter, russiske filmgodbiter, båtturer med noko attåt, mingling på høyt nivå, utekino, sene nattetimer og som alltid i Norge; stor variasjon av værtyper. Alt dette samlet i særdeles koselige omgivelser.

En stor takk til Grimstad kommune som legger forholdende til rette for at vi kan nyte filmprat og annen prat i smale gater og smug med sørlandshvite hus som den perfekte rammen.
 
God festival til alle, husk å ikke sove bort sommernatten!

Img 7328 2

– Åse Meyer, festivalsjef

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.