Pitcheforum for internasjonal coproduksjon

06.04.2016

I samarbeid med Kortfilmfestivalen inviterer Screen Talent Europe og Mediefabrikken produsenter, regissører og manusforfattere fra Nord-Europa til å pitche nye kort- og dokumentarfilmprosjekter på festivalen i Grimstad, 8-12. juni 2016.

Pitcheforum
I samarbeid med Kortfilmfestivalen inviterer Screen Talent Europe og Mediefabrikken produsenter, regissører og manusforfattere fra Nord-Europa til å pitche nye kort- og dokumentarfilmprosjekter på festivalen i Grimstad, 8-12. juni 2016.

Den beste pitchen vil motta en pris bestående av utstyrsstøtte, postproduksjonsfasiliteter og produksjonsstøtte på 50.000 norske kroner.

For å delta må du søke via en av partnerne i Screen Talent Europe. Filmskapere fra Norge søker til Mediefabrikken eller Filmveksthuset Tvibit. Det er gratis å delta, og kostnadene for transport og overnatting vil bli dekket av Screen Talent Europe.

Totalt 10-14 kortfilmer og dokumentarprosjekter vil pitches i løpet av forumet. I en 5-minutters pitch vil hver deltaker presentere sitt prosjekt til en jury og et publikum bestående av potensielle co-produsenter og co-finansiører, samt filmskapere og filmbransje som deltar på festivalen.

OPEN CALL IN ENGLISH

Retningslinjer
For å delta må du være mellom 18-30 år gammel. Produsenter, regissører og manusforfatterne som søker må ha laget minst 2 filmer (fiksjon eller dokumentar). Du må søke med et prosjekt i utvikling (fiksjon eller dokumentar). Maksimal lengde på prosjektet er 40 min.

Prosjektet som mottar støtte må produseres gjennom internasjonal co-produksjon. Dette betyr at prosjekteier må produsere hele eller deler av prosjektet i et annet land. Det er ikke et krav å ha en co-produsent i et annet land når du søker, men for å få produksjonstilskudd, må prosjektet etableres som en co-produksjon mellom to land.

Søknadsfrist: 15.04.2016. SØK HER

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Fristad Rudolph: anders@mediefabrikken.com

Screen Talent Europe
Screen Talent Europa er et nettverk av organisasjoner som utvikle filmtalenter innenfor film- og tv-bransjen, og jobber for å legge til rette for co-produksjon og samarbeid mellom talentene som har tilknytning til organisasjonene. Mediefabrikken og Filmveksthuset Tvibit er de norske partnerne i organisasjonen.

Pitcheforumet er finansiert av Mediefabrikken, Screen Talent Europe og Kortfilmfestivalen, med støtte fra Nordisk Kulturfond.

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.