Påmelding til årets pitcheforum

06.04.2017

Under festivalen arrangerer vi i samarbeid med Screen Talent Europe og Mediefabrikken “Pitcheforum”. Her kan regissører, produsenter og manusforfattere komme for å jobbe med ideene sine, og konkurrere om 50 000 kroner til produksjonstøtte. Søknadsfrist: 5.mai.

Pitcheforum2
Foto: Remi Antonsen, Mediefabrikken. Bildene er hentet fra Screen Talent Europe Pitching Forum 2016.

Pitcheforum for internasjonal co-produksjon

Det vil pitches 10-14 kort- og dokumentarfilmprosjekter i løpet av forumet. I en 5-minutters pitch vil deltakerne presentere prosjektet til en jury, og et publikum bestående av potensielle co-produsenter og co-finansiører, samt filmskapere og filmbransje som deltar på festivalen.

Formålet med forumet er at filmskapere i Norden og Europa skal kunne utvikle konkrete samarbeid og igangsette co-produksjoner, samt utvikle nettverk og bekjentskaper som de kan dras nytte av senere i karrieren.

Den beste pitchen mottar en pris på 50 000 norske kroner. Prispengene skal gå til å gjennomføre produksjonen. For å få utbetalt tilskuddet må prosjektet som mottar støtte etableres som en internasjonal co-produksjon.

Deltakerne inviteres til et tre-dagers opphold i Grimstad. Den første dagen vil bestå av pitche-forberedelser sammen med veiledere fra Mediefabrikken. Pitchen gjennomføres på dag 2, og etterfølges av sosiale aktiviteter og nettverksbygging. Kostnadene for transport, kost og losji dekkes av Screen Talent Europe.

Pitcheforum4

Retningslinjer

For å delta må du være mellom 18 og 30 år. Produsenter, regissører og manusforfattere som søker må ha laget minst 2 filmer (fiksjon eller dokumentar). Du må søke med et prosjekt i utvikling (fiksjon eller dokumentar). Prosjektet må være på maks 40 minutter. Prosjektet som mottar støtte må produseres gjennom internasjonal co-produksjon, noe som betyr at hele eller deler av prosjektet må produseres i et annet land. Det er ikke et krav å ha en co-produsent i et annet land når du søker, men for utbetaling av produksjonstilskudd må prosjektet etableres som en co-produksjon mellom to land.

Hvordan søke?

For å delta må du søke via en av partnerne i Screen Talent Europe.
Filmskapere fra Norge søker til Mediefabrikken eller Filmveksthuset Tvibit.
Søknadsfrist: 01.05.2017.

Om Screen Talent Europe

Screen Talent Europe er et nettverk av organisasjoner som utvikler filmtalenter innenfor film- og tv- bransjen. STE jobber for å legge til rette for co-produskjon og samarbeid mellom talentene som har tilknytting til organisasjonene. Mediefabrikken og Tvibit er de Norske partnerne i organisasjonen.

Pitcheforumet er finansiert av Mediefabrikken, Screen Talent Europe og Kortfilmfestivalen, med støtte fra Nordisk Kulturfond.

SØK HER

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.