OsloIFusion i Grimstad

27.04.2016

Don’t be a drag, just be a queen! I samarbeid med OsloIFusion viser Kortfilmestivalen i Grimstad syv skeive, internasjonale kortfilmer.

Stacks image 7a2e812 1198x672
Pagliacci

Oslo|Fusion Filmfestival (tidligere Skeive Filmer) er Norges eneste skeive filmfestival: Siden oppstarten i 1990 har den vært viet til å speile et stadig økende mangfold av personlige og seksuelle identiteter og uttrykk. Vårt program rommer spillefilm, dokumentarer og kortfilm som skildrer LHBTIQ-personer og -miljøer verden rundt, eller som på annen måte kan knyttes til skeiv tematikk.

For Oslo|Fusion er det viktig at filmene skildrer hverdag og fest så vel som motgang: et mangfold av situasjoner, følelser og reaksjoner. Med navnebyttet fra Skeive Filmer til Oslo|Fusion følger et utvidet blikk på feminisme, rasisme og det å følge sin egen indre stemme selv om samfunnet ikke nødvendigvis er med på notene. Til tross for denne tematiske utvidelsen er Oslo|Fusion hovedsakelig en skeiv filmfestival, og det reflekteres også i programmet vi har satt sammen for Kortfilmfestivalen.

I «Don’t be a drag, just be a queen»er det lagt vekt på filmer som viser en positiv hverdag og lekne uttrykk hos skeive folk. Det finnes dessverre en sterk overvekt av skeive fortellinger med mørk og deprimerende tematikk, fordi denne typen opplevelser setter dype emosjonelle spor som nødvendigvis er viktige å fremstille på lerretet. Men det mørke og tunge er bare en liten del av hele bildet. Forhåpentligvis vil programmet få deg til å le og smile, og vise en side av skeive folks liv som er akkurat som alle andres. Fra utforskning av ukjente seksuelle lyster til wrestling: dette er filmer om mennesker som gjør både ordinære og ekstraordinære ting.

Årets utgave av Oslo|Fusion arrangeres i september på Filmens Hus i Oslo.

FILMER OG FILMSKAPERE

Climax
Sveits | 2015

Larry tar med seg en jente hjem fra byen, og oppdager at det hun har mellom bena er noe helt annet enn han hadde forestilt seg.
Fulvio Balmer Rebullida (f. 1998) er en regissør fra Genève i Sveits. Han studerer film ved kunstskolen HEAD-Genève, hvor han tidligere har regissert én kortfilm. Climax deltok i den internasjonale konkurransen ved kortfilmfestivalen Clermont-Ferrand i 2016.

BOOTWMN
USA | 2015

Deana McGuffin er tredje generasjon støvlemaker fra New Mexico. En dag blir hun oppsøkt av en kanadisk kunstner og en tatovør fra San Francisco som ber henne lage et par cowboystøvler med homsetema.
Bonnie Rae Brickman har mer enn 25 års erfaring som klipper for film og tv i New York og London. Hennes filmer er vist ved en rekke festivaler, og hun har undervist ved New York State University og University College London. BOOTWMN er hennes regidebut.

Moms on Fire
Sweden | 2016

En film om å sprenge allment aksepterte grenser for hva det vil si å være en god mor.
Joanna Rytel (f. 1974) er en polskfødt filmskaper og kunstner bosatt i Sverige. Hun er utdannet ved kunstindustrihøgskolen i Stockholm. Hennes mange kortfilmer er vist ved en rekke festivaler og gallerier, og tar opp temaer som ære, rasisme, feminisme og seksualitet.

Breaking Fast
USA | 2015

På den helligste natta i Ramadan drar Mo motvillig på bursdagfest til sin beste venn i stedet for å gå i moskeen. Der møter han Kal – prototypen på en dritkjekk, hvit amerikansk mann.
Mike Mosallam er produsent, regissør og skuespiller. Han er utdannet i musikkteater fra musikkonservatoriet i Boston og har blant annet jobbet med tv-serien All American Muslim (2011). Hans første kortfilm CRIBZ: Arab-American Style (2007) har over fem millioner klikk på YouTube.

Mamma vet bäst
Sverige | 2016

En mor gir sin tenåringssønn noen gode råd på vei hjem i bilen etter første møte med hans nye guttekjæreste. For alle er jo ikke like åpne og forståelsesfulle som henne selv.
Mikael Bundsen (f. 1989) har studert filmregi ved Akademin Valand i Göteborg. Han har bidratt til flere av Ruben Östlunds filmer gjennom produksjonsselskapet Plattform og selv regissert fem kortfilmer. Något börjar, något tar slut (2010) fikk hederlig omtale av juryen da den ble vist på Stockholm Internasjonale Filmfestival.

Bearmania
USA | 2014

En brytekamp mellom to «bamser» – en visuell glitterbombe av en film som gjør deg sulten på mer.
Aron Kantor er en regissør, filmfotograf og klipper bosatt i San Francisco. Han har regissert en rekke kortfilmer som utforsker kjønnsidentitet og skeiv seksualitet, ofte med humoristisk vri og popkulturelle referanser.

Pagliacci,
USA, Romania | 2015

En eksperimentell dokumentar om Rick «The Boy Diva» Catalodo, en uavhengig profesjonell fribryter hvis karakter i bryteringen er himmelropende homofil.
Livia Ungur (f. 1979) og Huang Sherng-Lee (f. 1979) er et kunstnerpar bosatt i Brooklyn i New York. De arbeider med video, skulptur, installasjon og performance, og deres filmer er vist på en rekke internasjonale festivaler.

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.