Norsk kort: en kveld med regissør Gunhild Enger

20.12.2016

Norsk kort setter fokus på Gunhild Engers unike filmunivers onsdag 11. januar. Vi viser fire av Gunhilds filmer, og det blir en samtale mellom Gunhild og Lars Ole Kristiansen, redaktør for Montages.

Binary 155053 298325

Mange kortfilmentusiaster fikk øynene opp for Gunhild Engers humoristiske univers da kortfilmen Et enklere liv ble vist i Grimstad i 2013. Gunhilds filmer er preget av svart situasjonskomikk og bisarre, men dog så gjenkjennelige, skildringer av mennesker og mellommenneskelige relasjoner. Denne kvelden viser Norsk kort fire av hennes filmer, og dette blir utgangspunktet for en filmsamtale mellom Gunhild og Lars Ole Kristiansen, redaktør for Montages.

Gunhild Enger er utdannet ved Edinburg College of Art og Göteborg Filmhögskola. Hun ble BAFDA-nominert for sin eksamensfilm Bargain i 2005, og siden dette er henne filmer vist på festivaler verden over.

Norsk kort viser:
The Committee, regi: Gunhild Enger og Jenny Toivoniemi, Sverige 2016, 14 min
Et enklere liv, regi: Gunhild Enger, Norge 2013, 15 min
Prematur, regi: Gunhild Enger, Norge 2012, 17 min
Back-To-Work, regi Gunhild Enger, Norge 2010, 18 min

Norsk kort er et samarbeid mellom Norsk filminstitutt og Kortfilmfestivalen, hvor vi presenterer spennende stemmer som opererer innen kortfilmformatet.

Visningen er gratis – husk å ta ut plassbillett på Cinemateket i forkant.

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.