Møt årets forhåndsjury!

13.03.2019

Her er gjengen som setter sammen årets konkurranseprogram.

72634a9a 9491 4e8b aca7 8eb0b99a60d7

Les om forhåndskomitéen for Norsk Kort her

Forhåndskomité – Internasjonal Kort
991 20180411093141000000

Maximilien van Aertryck
Maximilien van Aertryck (f. 1989) samarbeider med Axel Danielson i produksjonsselskapet Plattform Produktion. Sammen produserer de fullengde dokumentarer og kortfilmer. Deres kortfilmer har hatt premiere i de offisielle konkurransene i Berlin, Cannes, Sundance og Toronto, og mottatt flere priser. Plattforms siste kortfilm, «Ten Meter Tower», har blitt sett av millioner via New York Times’ nettsted og havnet på Oscar-shortlisten for beste kortdokumentar.

Nk kathleen mcinnis

Kathleen McInnis
Kathleen McInnis er programmerer for Toronto internasjonale filmfestival og har vært festivalsjef ved Palm Springs internasjonale kortfilmfestival, som har status som Oscar-kvalifiserende festival. Hun er daglig leder og stifter av See-Through Films LLC, et selskap som hjelper unge filmskapere verden over med forretningsutvikling. McInnis underviser strategisk festivalutvikling ved University of California (UCLA), og er gjesteforeleser ved Universitetet i Sør-Carolina, Brooklyn College og New York University.
Vanja 2

Vanja Ødegård
Vanja Ødegård (f. 1987) jobber som gjesteansvarlig, koordinator og programmerer i Kortfilmfestivalen på femte året, og har i år en større rolle i programmering av spesialprogram og Internasjonal konkurranse. Hun har en mastergrad i filmvitenskap fra NTNU, og har tidligere vært festivalsjef for Oslo/Fusion Internasjonale filmfestival, samt jobbet med Kosmorama, Film Fra Sør og andre festivaler.Atli

Atli Bjarnason
Atli Bjarnason (f. 1989) er markedsansvarlig ved Kortfilmfestivalen. Han har en mastergrad i medievitenskap fra UiO, og har tidligere jobbet for filmdistributørene Another World Entertainment og Selmer Media. Han har i tillegg bakgrunn som journalist og filmkritiker, og skrevet for blant andre NATT&DAG, Montages og Rushprint.


995 20180411101326000000

Bård Ydén
Bård Ydén er redaktør ved Kortfilmfestivalen og har jobbet med filmfestivaler siden 2003. I 2007 overtok han som leder for Skeive Filmer (nå Oslo/Fusion int. filmfestival), et verv han hadde frem til 2016, og som han igjen overtok i 2019. Han har programmert for en rekke internasjonale festivaler og har bred juryerfaring. Han var med å starte The Faroe Islands’ Minority Film Festival i 2016, og var i år involvert i organisering av Startup-programmet til Berlin internasjonale filmfestival, Berlinale Horizon.

Forhåndskomité – Kortdokumentar
1390 20180508142856624836

Karen Winther
Karen Winther (f. 1978) ble uteksaminert fra Den norske filmskolen i 2012. Hennes første dokumentar, «The Betrayal», en personlig film om hennes tid i norske ekstremistgrupper som tenåring, hadde verdenspremiere ved IDFA og har senere mottatt flere priser. I hennes andre dokumentar, «EXIT», fortsatte Karen å utforske voldelig ekstremisme fra et personlig ståsted, og hvordan ekstremister kan endre sine holdninger. Den hadde premiere ved CPH:DOX i 2018, og mottok hederlig omtale ved Nordic Docs.


Neil y

Neil Young
Neil Young (f. 1971) anmelder regelmessig filmer for The Hollywood Reporter og bidrar hyppig til Sight & Sound, Tribune Magazine m.fl. Han er basert i Sunderland og Wien og jobber med konsultasjon og programmering for flere festivaler over hele Europa. Han var dessuten direktør for Bradford International Film Festival fra 2011 til 2015, og har forelest ved bl.a det østerrikske filmmuseet og Riga International Film Festival. Hans kortfilm «Vilniu Detroit» hadde premiere på Vilnius International Film Festival i 2016.

Skjermbilde 2019 03 13 kl. 14.11.44

Christer Fasmer
Christer Fasmer (f. 1973) er regissør, filmfotograf og produsent, og var med på å etablere selskapet Flimmer Film i 2000. Han var blant annet initiativtakeren bak, samt regissør og produsent for dokumentarserien «Asylbarna», som mottok prisen for beste kortdokumentar for avsnittet «Asylbarna: Farida» ved Bergen internasjonale filmfestival i 2015. Fasmer vant i tillegg Gullruten i 2009 for realityserien «Den store reisen».

Forhåndskomité – Musikkvideo
Karima

Karima Furuseth
Karima Furuseth (f. 1989) er utdannet billedkunstner fra Malmö Kunstakademi, men jobber som musikkprodusent og frilansjournalist. Hun har erfaring fra Dagens Næringsliv, Aftenposten, Vagant, VG, Vice, Dagbladet, Filmmagasinet Z og NATT&DAG – i sistnevnte fungerte hun som både kritiker og musikkredaktør. Karima har i tillegg ti års erfaring som booking-agent for Øyafestivalen, og har de siste årene selv arrangert og spilt på en rekke klubbkvelder i Norge og utland. Sammen med billedkunstner Ida Ekblad driver hun plateselskapet Schloss.

Thor brenne

Thor Brenne
Thor Brenne (f.1980) jobber primært med kortfilm og musikkvideo, både i Norge og utlandet. Brenne vant prisen for beste musikkvideo under Kortfilmfestivalen i 2010, samt Best director under Nordic Music Video Awards (2015) og Best Nordic Documentary på Minimalen (2019). Flere av hans prosjekter har hatt premiere på Nowness, Noisey og Vimeo Staff Pick.

Motta vårt nyhetsbrev!

Din personlige informasjon vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en link i eposten.